«Ο ήλιος της Ροζάβα δεν σβήνει!»: Συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Τρίτη

Εδώ και έναν αιώνα οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εξέθρεψαν φασιστικές ομάδες ως δούρειο ίππο στη Μέση Ανατολή. Σήμερα αυτές οι φασιστικές δυνάμεις ονομάζονται «Ισλαμικό Κράτος». Όπως συμβαίνει με τις νεοναζιστικές ομάδες στην Ευρώπη και τη «Χρυσή  Αυγή» στην Ελλάδα, στη Μέση Ανατολή  η  μορφή του φασισμού σήμερα είναι το «Ισλαμικό Κράτος» (ΙS).

Οι λαοί στην παρισινή κομμούνα, στον ισπανικό εμφύλιο, στο Στάλινγκραντ αντιστάθηκαν στον φασισμό και έδειξαν ότι η δύναμη της ελευθερίας είναι ισχυρότερη από το χρήμα, τα όπλα και την τεχνολογία του φασισμού.

Ο ήλιος της Ροζάβα φωτίζει την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Σαράντα τουλάχιστον άτομα σκοτώθηκαν από την αστυνομία και τις φασιστικές δυνάμεις στην Τουρκία αποδεικνύοντας το ψέμα της αστικής τάξης, που υποστηρίζει ότι πρέπει να είμαστε ειρηνικοί. Σε κάθε διαδήλωση στην Τουρκία μαζί με την αστυνομία επιτίθενται και οι φασίστες, καταδεικνύοντας έτσι το αληθινό πρόσωπο του τουρκικού κράτους, ενώ ο “μεγαλοπρεπής” τουρκικός στρατός σκοτώνει ένα 8χρονο παιδί, που πέταξε μια πέτρα ενάντια στα τανκ.Ο κουρδικός λαός όμως γνωρίζει πολύ καλά τους εχθρούς και τους φίλους του. Ο εξεγερμένος λαός άναψε φωτιές στις τράπεζες και στα υπουργεία στην Τουρκία στέλνοντας  μήνυμα αλληλεγγύης  στη Ροζάβα.

Η επανάσταση της Ροζάβα απευθύνεται στις γυναίκες. Η πίστη των ανδρών του ΙS ότι  εάν σκοτωθούν από γυναίκα δεν θα πάνε στον παράδεισο, δείχνει ξεκάθαρα την ανδρική εξουσία, με την οποία μάχονται οι  αντάρτισσες του YPJ star στο Κουρδιστάν, στη Ροζάβα -Κομπάνι. Η επανάσταση της Ροζάβα είναι επανάσταση των γυναικών.

Αν το καπιταλιστικό σύστημα παράγει το έθνος-εθνικισμό, η επανάσταση στη Ροζάβα είναι η πραγμάτωση της  αδελφοσύνης των λαών, των Τούρκων, Κούρδων, Τουρκομάνων, Αράβων. Η επανάσταση της Ροζάβα είναι  ένας  κοινός αγώνας ενάντια στον πραγματικό εχθρό. Πριν μερικές μέρες ένας Τούρκος αγωνιστής- αντάρτης από το MLKP έχασε τη ζωή του στο Κομπανί.  Περιττά τα λόγια. Ο θάνατός του μάς φωνάζει “εάν δεν ξέρει ο ένας να πεθάνει για τον άλλο, ήδη δεν ζει”.Τα  επαναστατικά κινήματα στην Τουρκία και το Κουρδιστάν φωνάζουν:  “Δεν θα σβήσετε τον ήλιο της Ροζάβα!”

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 6.30 μμ 

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης