Κ. Κούνεβα: Να προστατεύεσει η πολιτεία τους μετανάστες σαν την Αναστασία που βασανίστηκε

“Αυτοί οι άνθρωποι που βασάνισαν και εξευτέλισαν την Αναστασία δεν πρέπει απλώς να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να απομονωθούν από την κοινωνία. Και η νέα κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει τις μετανάστριες και τους μετανάστες να νιώσουν προστατευμένοι”, δήλωσε η ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, μετά το βασανισμό μετανάστριας στην Εύβοια.

Ολόκληρη η δήλωση της Κ. Κούνεβα:

“Κάτι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Κάτι έχει χαλάσει μέσα στους ανθρώπους. Κάτι που βγάζει τον χειρότερο εαυτό τους. Μόνο στην εποχή της δουλείας υπήρχαν αφέντες που πίστευαν ότι έχουν δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους σκλάβους τους. Αυτοί οι άνθρωποι που βασάνισαν και εξευτέλισαν την Αναστασία δεν πρέπει απλώς να τιμωρηθούν από τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να απομονωθούν από την κοινωνία. Να ντρέπονται να κυκλοφορήσουν. Και η νέα κυβέρνηση πρέπει να βοηθήσει τις μετανάστριες και τους μετανάστες να νιώσουν προστατευμένοι, ασφαλείς και ικανοί να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, και ατομικά και συλλογικά, μέσα από τα συνδικάτα τους. Και στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη.

Δεν αντιδρώ απλώς γιατί η Αναστασία είναι συμπατριώτισσά μου και κινδύνεψε να πάθει κάτι που έπαθα κι εγώ. Αντιδρώ κι αγανακτώ που, λίγες μέρες από τότε που βγήκε η νέα κυβέρνηση και φύσηξε ένας άλλος αέρας στην κοινωνία, υπήρξαν άνθρωποι που πίστευαν ότι ένα έγκλημα σαν αυτό που έκαναν θα μείνει ατιμώρητο. Πρέπει γρήγορα να τους διαψεύσουμε. Η Αναστασία πρέπει να νιώσει την αλληλεγγύη όλων μας”.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες, η μετανάστρια που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στην Ιστιαία της Εύβοιας, ξυλοκοπήθηκε από τον γιο της υπερήλικης την οποία φρόντιζε, και τους φίλους του.

left.gr