Στην πλατεία Αριστοτέλους η υποδοχή του Παγκόσμιου Φεμινιστικού Καραβανιού

Τη Τρίτη η Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε το Παγκόσμιο Φεμινιστικό Καραβάνι που ξεκίνησε από το Κουρδιστάν και θα φτάσει μέχρι την Πορτογαλία.

Στην πλατεία Αριστοτέλους βρέθηκαν οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, οι απολυμένοι της Κόκα Κόλα, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της ΕΡΤ3, οι σχολικοί φύλακες αλλά και φεμινιστικές συλλογικότητες και ομάδες γυναικών όπου υποδέχθηκαν γυναίκες από όλο το κόσμο. Η Θεσσαλονίκη από τις 17 έως τις 19 Μαρτίου φιλοξενεί τη 4η Διεθνή Δράση της Παγκόσμια Πορείας Γυναικών, το Παγκόσμιο Φεμινιστικό Καραβάνι, που ξεκίνησε από το Κουρδιστάν και θα φτάσει μέχρι την Πορτογαλία, με σύνθημα «από το Κομπάνι ως τη Λισαβόνα, όλες οι γυναίκες στο δρόμο του αγώνα».

Το Καραβάνι αυτό, από 8 Μαρτίου έως 17ης Οκτωβρίου 2015 ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη. Οι στόχοι του καραβανιού είναι να ενδυναμώσει τους δεσμούς μεταξύ των φεμινιστριών από διαφορετικές χώρες, και να γίνουν φανεροί οι αγώνες και οι αντιστάσεις των γυναικών σήμερα στην Ευρώπη. Σκοπός είναι οι αγώνες αυτοί να γίνουν γνωστοί και να επεκταθεί η αλληλεγγύη και οι πρωτότυπες ιδέες της συλλογικής αντίστασης αλλά και να ενισχυθούν οι φεμινιστικές ομάδες σε όλα τα εδάφη έτσι ώστε η Δύναμη και η Ελπίδα να κυκλοφορήσουν σε όλο το κόσμο!

“Επειδή η διαφορετικότητά μας είναι η δύναμή μας, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αλληλέγγυα με όλα τα φεμινιστικά κινήματα στον κόσμο, δημιουργώντας δίκτυα και ενισχύοντας τις συμμαχίες μας και τις φεμινιστικές πολιτικές πρακτικές μας. Κανείς δεν είναι ελεύθερος μέχρι όλες οι γυναίκες να είναι ελεύθερες!”, αναφέρουν οι διοργανώτριες από το Χώρο Αλληλεγγύης Γυναικών.

Σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου σύμφωνα με το πρόγραμμα ακολουθεί γεύμα και ελεύθερο απόγευμα για ξεκούραση και περιήγηση στην πόλη, ενώ από τις 20:30 διοργανώνεται μουσική βραδιά στο «MIKΡΟΠΟΛΙΣ» (Βενιζέλου και Βασιλ. Ηρακλείου 18).

www.alterthess.gr