Η γιορτή με τον πηλό στον Ελαιώνα

Μεγάλη η ευχαρίστησή μας που δώσαμε χαρά και ποιοτικό δημιουργικό παιχνίδι στα προσφυγάκια του Ελαιώνα, την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Μέλη και φίλες μας, βοήθησαν ή έδειξαν στα παιδιά να φτιάξουν καρδούλες καλαθάκια και σπιτάκια με πηλό. Ο φίλος του ΜΩΒ, Κυριάκος Σπυρόπουλος, ήρθε να συνεργαστεί μαζί μας με τον τροχό του και με τον πηλό του, κατέπληξε τα παιδάκια που μαζεύονταν γύρω του για να φτιάξουν με τα χεράκια τους και την καθοδήγησή του τα μπολάκια, τις κανατούλες, τα βαζάκια. Άλλα έφτιαξαν αυτοκίνητα που τα χάρισαν στον Κυριάκο για δώρο, με το όνομά τους, Ένα ωραίο απόγευμα για τα κουρασμένα παιδάκια που βρίσκονται στο δρόμο για μια καλύτερη ζωή, που τα αποχαιρετίσαμε με ζαχαρωτά.

2014-04-17 18.11.57

Η ανισότητα των δύο φύλων δεν έλειψε, από την παιδική αυτή μάζωξη, πώς θα ήταν άλλωστε δυνατόν. Τα αγοράκια έκαναν ουρά μπροστά στον Κυριάκο, ενώ τα κοριτσάκια ήταν εμφανώς πιο πίσω, αφού τρώγανε γλυκιές σπρωξιές. Φροντίσαμε ν’ αλλάξουμε την ουρά, για να ακυρώσουμε τις διακρίσεις. Σε άλλο σημείο, μια μεγαλύτερη κοπελίτσα, περίπου 15 χρονών, πήγε για να φτιάξει το κανατάκι της, και ο Κυριάκος της έπιασε το δάχτυλο και το καθοδηγούσε, όπως σε όλα τα παιδιά, για να το σχηματοποιήσει και να το στολίσει με την ξύλινη μυτούλα που έφτιαχνε την διακόσμηση. Στο σημείο εκείνο, η μεταφράστρια, Ιρανή με πολλά χρόνια στην Ελλάδα, μας είπε ότι δεν πρέπει να της πιάνει το χέρι ένας άντρας, γιατί αυτό απαγορεύεται από τη θρησκεία τους. Ενημερώσαμε τον Κυριάκο, ο οποίος τροποποίησε τη στάση του σε άλλη μια παρόμοια περίπτωση.

Θα επανέλθουμε με άλλα παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, όπου η γλώσσα δεν θα μας εμποδίζει στην επικοινωνία, όπως συνέβη και στην εκδήλωση της Δευτέρας.

Το Μωβ

2014-04-17 17.53.22

DSC_0064