Οι φρίκες της εβδομάδας- No 3

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Δυστυχώς, πολλά είναι τα φρικτά νέα έμφυλης βίας των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα, εκτός από όσα γράψαμε χθες για τις γυναίκες πρόσφυγες που ασφαλώς είναι σε ιδιαίτερα ευάλωττη θέση. Τα βάζουμε ξεκινώντας τις ημερομηνίες από την πιο πρόσφατη, με τη σημείωση ότι επιβεβαιώνεται και πάλι, από αυτό το μικρό και φρικτό δείγμα, η φεμινιστική ανάλυση ότι οι γυναίκες κινδυνεύουν ανεξαρτήτως ηλικίας, είτε στο ίδιο τους το σπίτι είτε στο δρόμο, και ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου του δράστη. Η τελευταία παρουσίαση της στήλης αυτής ήταν στις 28 Απρλίου, δηλαδή 4 εβδομάδες πριν.

Συνελήφθη επίδοξος βιαστής στο Μαρούσι

Η σύλληψη έγινε στις 25 Μαιου, από την αστυνομία, μετά από πολλοστή καταγγελία για απόπειρα βιασμού σε υπόγεια διάβαση στο Χαλάνδρι.
Ο 30χρονος άνδρας αναγνωρίσθηκε από άλλες 4 γυναίκες οι οποίες επίσης είχαν υποστεί απόπειρα βιασμού. Στην ειδησεογραφία αναφέρεται ότι κατά την ανάκρισή του δήλωσε στην αστυνομία πως τον είχε εγκαταλείψει η ερωμένη του, γι’ αυτό ήθελε να εκδικηθεί όλες τις γυναίκες.
Αναφέρουμε ως θετικό ότι και οι 5 γυναίκες φαίνεται ότι είχαν αντιδράσει επιτυχώς, τελικά, στην απόπειρα βιασμού τους, κάποιες από αυτές όμως με χτυπήματα και τραύματα.

Βρέθηκε το πτώμα εξαφανισμένης 69χρονης γυναίκας

Δυστυχώς, βρέθηκε τελικά νεκρή και σε κατάσταση σήψης 69χρονη γυναίκα που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη πριν από το Πάσχα. Το αυτοκίνητό της είχε βρεθεί στο Μαρούσι σε υπόγειο γκαράζ του σούπερ-μάρκετ Βασιλόπουλος, ενώ το πτώμα της βρισκόταν σε κάποια απόσταση και εντοπίστηκε αργότερα μόνο από την δυσοσμία. Εικάζεται από τις συνθήκες του φόνου, ότι το κίνητρο ήταν σεξουαλική κακοποίηση.

54χρονος πατέρας βίαζε και ασελγούσε στις κόρες του για 4 χρόνια

Η οικογένεια ζούσε στη Λέσβο, στην ευρύτερη περιοχή του πρώην δήμου Ευεργέτουλα, και η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από εξομολόγηση μιας από τις τρεις κόρες στην μητέρα τους. Είχε προσπαθήσει να ασελγήσει και στην μεσαία κόρη, ενώ σοκάρουν, όπως αναφέρεται, οι λεπτομέρειες από το δράμα των κοριτσιών που αφηγήθηκαν στη μητέρα τους. Τα κορίτσια ήταν 12 και 8 ετών όταν άρχισε το δράμα τους, το οποίο δυστυχώς άργησε τόσο πολύ να αποκαλυφθεί. Διατηρούσε αρχείο πορνογραφικού υλικού το οποίο βρέθηκε, με πρωταγωνιστή τον ίδιο.
Ο “πατέρας” αυτός αναφέρεται ως συνταξιούχος στρατιωτικός. Συνελήφθη στις 24 Μαίου με βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό και ασέλγεια εις βάρος των τριών παιδιών του, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Γιατρός “σιδέρωσε” την ερωμένη του

Σύμφωνα με στοιχεία της ειδησεογραφίας, 52χρονος γιατρός στην Αταλάντη, κατηγορείται ότι “σιδέρωσε” την 45χρονη γραμματέα του με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό, επειδή υποψιαζόταν ότι είχε παράλληλο δεσμό.
Το περιστατικό φέρεται να εξελίχθηκε τη νύχτα 22-23 Μαιου. Η γυναίκα εμφανίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αταλάντης, όπου εκεί εντοπίστηκαν χτυπήματα και εκχυμώσεις σε σχεδόν ολόκληρο το σώμα και εγκαύματα Β’ βαθμού στους βραχίονες, στους καρπούς, στον ώμο και στις παλάμες των δυο χεριών. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, τα εγκαύματα προκλήθηκαν από σίδερο ατμού αφού εντοπίστηκαν ακόμη και τα σημάδια του.
Αρχικά η γυναίκα κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές ότι μπήκαν ληστές στο σπίτι της και την πίεζαν με αυτό το βασανιστήριο να αποκαλύψει πού έχει κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Σύντομα όμως αποκάλυψε ότι τα βαρύτατα τραύματα προκάλεσε ο γιατρός, ο οποίος συνελήφθη και προσήχθη στη δικαιοσύνη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.
Η γυναίκα απέκρυψε αρχικά τον δράστη, φοβούμενη, δυστυχώς, τις κοινωνικές προεκτάσεις, πράγμα που παρά λίγο να τον αφήσει στο απυρόβλητο.
Δεν είχε ακούσει, φαίνεται, το “Δεν σωπαίνω” που λέμε εμείς οι φεμινίστριες, και είναι η καλύτερη ή η πιθανότερη προστασία από κάθε είδους κακοποίηση.

Προσπάθησε να σκοτώσει τη γυναίκα του

Στις 18/5, 45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο γιατί προσπάθησε να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του σπρώχνοντάς την στον γκρεμό την προηγούμενη ημέρα. Η γυναίκα γύριζε σπίτι της οδηγώντας μηχανάκι στις 10 το βράδυ, κι εκείνος βρέθηκε μπροστά της, της έκλεισε το δρόμο, την χτυπούσε και προσπάθησε να την ρίξει στον γκρεμό. Μετά την καταγγελία της στην αστυνομία, ο άνδρας συνελήφθη και παραπέμπεται για κακούργημα.
Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που είχε κακοποιήσει την γυναίκα, η οποία είχε απευθυνθεί στις αρχές αρκετές φορές στο παρελθόν. Ιδιαίτερα τον Ιανουάριο του 2016 ο άνδρας είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Αυτόφωτο Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 15μηνη φυλάκιση, καθώς είχε προσπαθήσει να πατήσει τη γυναίκα με μια βαριά μηχανή τύπου “γουρούνα”. Τότε συνελήφθη και καταδικάστηκε από το αυτόφωρο σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, η οποία μετατράπηκε προς 5 ευρώ την ημέρα.

Με πληροφορίες από Rodiaki.gr