Οι φρίκες της εβδομάδας – Νούμερο 6

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Εβδομαδιαία στήλη με θέματα έμφυλης βίας από την Ελλάδα
Το νούμερο 5 δημοσιεύθηκε στις 17 Ιουνίου. Η απουσία της στήλης οφείλεται κυρίως σε μείωση του ενδιαφέροντος για δημοσίευση περιστατικών έμφυλης βίας λόγω των πυκνών πολτικών εξελίξεων, αλλά και στο κλίμα των διακοπών που επηρεάζει και το Μωβ. Αν όμως συμβαίνει να περιορίστηκαν τα περιστατικά έμφυλης βίας έστω και για λίγες εβδομάδες, αυτό θα ήταν καλή είδηση. Η στήλη αυτή φιλοδοξεί όχι μόνο να ενημερώνει αλλά και να αποτελεί αρχείο από θέματα έμφυλης βίας. Παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα ή ανά κάποιες εβδομάδες, με συγκεντρωτικά περιστατικά.

48χρονος συνελήφθη για μαστροπία γυναικών, και ανηλίκων

Τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας ενός συλληφθέντα που κατηγορείται ως επικεφαλής συμμορίας που εξέδιδε γυναίκες στην περιοχή της Αττικής, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και μία ανήλικη κοπέλα, ηλικίας 14 ετών, έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία στις 30/7. Ο κατηγορούμενος είναι από τη Λαμία. Η δημοσιοποίηση έγινε μετά από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης προς τέλεση πλειόνων εγκλημάτων αρπαγής ανηλίκων, της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείριση του ανηλίκου σε ανήθικες ασχολίες, της μαστροπείας ανηλίκων κάτω των 15 ετών, της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων από κερδοσκοπία, της λαθρεμπορίας και της παράνομης κατοχής τερματικού εξοπλισμού.

Σκοπός της δημοσιοποίησης, όπως αναφέρεται, είναι να δοθεί η ευκαιρία στους πολίτες να προχωρήσουν και σε άλλες καταγγελίες για τη δράση του 48χρονου και του κυκλώματος που είχε στήσει. Τα τηλέφωνα που μπορεί να επικοινωνεί το κοινό είναι τα εξής: 210-2478020, του Τμήματος Ασφάλειας Αχαρνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Εμείς δεν δημοσιεύουμε στο Μωβ τη φωτογραφία και τα στοιχεία του κατηγορούμενου, αν και υπάρχουν περιπτώσεις όπου αυτό είναι υπέρ του κοινού καλού. Θυμόμαστε με οργή την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων 27 οροθετικών γυναικών, το 2012, η οποία χρησιμοποιήθηκε για δημιουργία φόβου και πολιτική εκμετάλλευση εκ μέρους των τότε υπουργών Λοβέρδου και Χρυσοχοίδη, και του υφυπουργού Μπόλαρη. Ο πρώτος επιβραβεύτηκε δυστυχώς από το κοινό, με την επανειλημμένη εκλογή του και την πολιτική του αναβάθμιση στο ΠΑΣΟΚ. Ο τρίτος επιβραβεύθηκε επίσης με την προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου το κακούργημα στο οποίο συμμετείχε “παραγράφηκε” πολιτικά.
Παραδεχόμαστε όμως, ότι όλες οι περιπτώσεις δημοσιοποίησης δεν είναι ίδιες.

Πατέρας βίαζε το ανήλικο παιδί του μαζί με τον εραστή του στο Άργος

Σοκ έχει προκαλέσει στο Άργος η αποκάλυψη ότι ένας πατέρας, μαζί με τον εραστή του, ασελγούσαν στον 12χρονο γιο του πρώτου, που μάλιστα φέρεται να πάσχει και από νοητική υστέρηση.

Την καταγγελία, σύμφωνα με τοπικά μέσα, έκανε στην αστυνομία η μητέρα του ανήλικου αγοριού.

Ο 12χρονος, που μένει με την μητέρα του στην Αττική, είχε φύγει για να περάσει με τον πατέρα του κάποιες ημέρες των διακοπών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα θορυβήθηκε ύστερα από τηλεφώνημα του παιδιού που της ζήτησε να έρθει αμέσως να το πάρει πίσω στην Αθήνα.

Οι πρώτες ιατρικές εξετάσεις φέρονται να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του 12χρονου για το βιασμό του.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στον Ανακριτή και τον Εισαγγελέα Ναυπλίου, μετά τη σύλληψή τους.

Ο 35χρονος φίλος του πατέρα του ανήλικου αγοριού, οδηγήθηκε στις φυλακές, ενώ ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, λόγω μεγάλου (65%) ποσοστού αναπηρίας που έχει διαγνωστεί.
ΠΗΓΗ: argolikeseidhseis.gr – 13 Ιουλίου 2016

Δυστυχώς, οι αρχές τον άφησαν ελεύθερο λόγω της αναπηρίας, χωρίς να συνυπολογίσουν ότι η αναπηρία αυτή δεν τον εμπόδισε να προβεί σε κακουργηματική πράξη κακούργημα εναντίον του ανήλικου το οποίο είχε την ατυχία να τον έχει πατέρα.
Σ.Β.