Η Δώρα Αυγέρη στο στόχαστρο του Γιάννη Βαρουφάκη

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Ανοίκεια επίθεση στη Δώρα Αυγέρη έκανε ο Γιάννης Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ3, στις 4 Μαίου. Η τοποθέτηση της δημοσιογράφου ότι ίσως εκείνος να μην γνωρίζει καλά το τι γίνεται στην Ελλάδα, αφού δεν ζει διαρκώς εδώ, ο Γ. Βαρουφάκης απάντησε ότι πρέπει να σέβεται το γεγονός ότι η ΕΡΤ είναι ανοιχτή και η ίδια είναι δημοσιογράφος της, επειδή ο ίδιος και ο Τσίπρας πάλεψαν ενάντια στο μαύρο και ξανάνοιξαν την ΕΡΤ μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε, “Γι αυτό, να είστε λίγο πιο προσεκτική στους χαρακτηρισμούς και τους υπαινιγμούς σας. Να κρατήσετε λίγο τα προσχήματα τουλάχιστον, διότι σε αυτό το στούντιο δε θα βρισκόσασταν αν δεν ήταν ο αγώνας εκείνων που έδωσαν τη μάχη για να ξανανοίξει».

Τέτοιους τρόπους με τέτοια υπεροψία, τους έχουμε συνηθίσει εναντίον γυναικών δημοσιογράφων, και μάλιστα η ίδια ανέφερε σε άλλη δημοσιογράφο, την κ. Χριστίνα Ταχιάου, για το περιστατικό: «Αισθάνθηκα βία. Αισθάνθηκα όπως η Κανέλλη στο επεισόδιο με τον Κασιδιάρη. Βία!».

Ας σημειώσουμε εδώ ότι η Αυγέρη μαζί με τον συμπαρουσιαστή της κάνουν ενδιαφέρουσες εκπομπές κάθε απόγευμα, ενώ δεν θα παραλείψουμε ότι συχνά βγάζει θέματα γυναικείων δικαιωμάτων, προφανώς γιατί έχει αυτή την ευαισθησία και συνείδηση. Βέβαια, να μην ξεχάσουμε και το γενικό πνεύμα της δημόσιας τηλεόρασης, που απαιτείται να είναι άκρως κυβερνητική, από πάππου προς πάππου.

Οι γυναίκες δημοσιογράφοι θεωρούνται εύκολες αντίπαλοι, συχνά τις κατατροπώνουν βουλώνοντάς τους το στόμα, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, αντί μιας απάντησης επί του ερωτήματος ή της τοποθέτησης. Εξάλλου ο σεξισμός εκπέμπεται από διάφορες μεριές, και με διάφορους τρόπους. Και δυστυχώς είναι της μόδας, και ελάχιστα στηλιτεύεται.

Μόνο στην περίπτωση του κ. Ντάισελμπλουμ συγκέντρωσε πολλά πυρά εναντίον του, αφού συνδύαζε το θέμα χώρες του Νότου και το θέμα γυναίκες, όπως γράψαμε και επικρίναμε στο Facebook του Μωβ στις 25 Μαρτίου, ενώ επεκτάθηκε χυδαία και στο εσωτερικό, με επίθεση εναντίον της βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου.

Ολόκληρο το βίντεο της συνέντευξης την οποία σχολιάζουμε: