Η Κωνσταντίνα Κούνεβα

Αλιεύει η: Μαριαλένα Κομματά

Επιμέλεια: Σίσσυ Βωβού

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Κατόπιν δικαιολογημένης διαμαρτυρίας, θέλουμε να αναφέρουμε ότι η αρχική πηγή του δημοσιεύματος είναι από ανάρτηση της Γιάννας Κούκα. Εμείς απλώς διορθώσαμε το θέμα της αναπηρίας της Κ.Κούνεβα στην όρασή της. Επίσης προσθέσαμε για το θέμα της απαράδεκτης ανάρτησης του κ. Στεφανίδη: “Το κόμμα του τον διέγραψε γι’ αυτή την κατάπτυστη δήλωση, εμείς όμως ζητάμε να ξεριζωθούν τέτοιου είδους βάρβαρες νοοτροπίες”. Σίσσυ Βωβού

Να μιλήσουμε λίγο για την Κωνσταντίνα Κούνεβα; Να μιλήσουμε. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν καθαρίστρια. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ήταν συνδικαλίστρια. Εργαζόταν στην ΟΙΚΟΜΕΤ, εταιρεία καθαρισμού που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών- Πειραιώς. Η Κωνσταντίνα Κούνεβα προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους κάτι που δεν άρεσε. Δεχόταν απειλές για τη ζωή της κι είχε ζητήσει επανειλημμένως αλλαγή βάρδιας καθώς δούλευε νυχτερινή όπως και μετακίνηση της σε άλλο πόστο κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα τον Δεκέμβρη του 2008 δέχθηκε επίθεση. Δυο άγνωστοι την πλησίασαν τα μεσάνυχτα καθώς επέστρεφε σπίτι της. Την περιέλουσαν με βιτριόλι. Την υποχρέωσαν να το καταπιεί. Της προκάλεσαν απώλεια της όρασης από το ένα μάτι ενώ από το άλλο βλέπει κατά 40%.Της προκάλεσαν βλάβες σε εσωτερικά όργανα. Μπήκε στο χειρουργείο πολλές φορές.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχθηκε ακόμα μια ρατσιστική επίθεση. Ο Κώστας Στεφανίδης, συντονιστής ετεροδημοτών της Νέας Δημοκρατίας έγραψε : “Τώρα που η Κούνεβα του Σύριζα δεν εξελέγη Ευρωβουλευτής, ξέρει κανείς αν θα γυρίσει στη δουλειά; Ψάχνω γυναίκα για γενική το Σάββατο και δεν έχω βρει ακόμα“.Το κόμμα του τον διέγραψε γι’ αυτή την κατάπτυστη δήλωση, εμείς όμως ζητάμε να ξεριζωθούν τέτοιου είδους βάρβαρες νοοτροπίες.Στα ρατσιστικά παραληρήματα πάντα θα είμαστε με τις Κούνεβες του κόσμου.Στις φωτογραφίες η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Πριν και μετά τις επιθέσεις.

πηγή: https://agonaskritis.gr/%CE%B7-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CF%81/