ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩ

Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Μωβ

Στις 27 Μαΐου Το ΜΩΒ έκανε έκκληση για δράσεις ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στην 19χρονη της Ρόδου εν όψει της δίκης για τον ομαδικό βιασμό της, την 1η Δεκεμβρίου 2018, δηλαδή τρεις μέρες μετά τον ομαδικό βιασμό και τη γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη. Δεδομένης της οικονομικής δυσχέρειας της παθούσας και της οικογένειας της για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων κάναμε έκκληση για την οικονομική βοήθεια της και για την αποστολή αλληλεγγύης  στον αγώνα της 19χρονης για απονομή δικαιοσύνης.

Η ανταπόκριση πληθώρας αλληλέγγυων ήταν άμεση και εξαιρετική και σε λίγες μόνο μέρες συγκεντρώθηκε ήδη το απαιτούμενο ποσό.
H συμμετοχή όλων σας μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε τους αγώνες για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών . ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ! Η παθούσα όσο και η οικογένειά της έχουν επανειλημμένα από τη στιγμή που γνωριστήκαμε ευχαριστήσει για την κοινωνική και οικονομική στήριξή της.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε η δύναμη της αλληλεγγύης και έγινε πράξη το σύνθημα ΠΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΜΟΝΗ!

Το Μωβ ήταν παρόν έξω από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω με μία αντιπροσωπία μαζί με άλλες/ους αλληλέγγυες/ους από την Αντιφασιστική Κίνηση Κω, τη συλλογικότητα Μαχητικές και ελεύθερες και άλλες/άλλους πολίτες, στηρίζοντας την παθούσα και ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα βιασμού.

Ο τραπεζικός λογαριασμός του ΜΩΒ θα παραμείνει ανοικτός για όποια/ον επιθυμεί να ενισχύσει τις δράσεις του, αλλά όχι για τη δίκη βιασμού στην Κω, η οποία έληξε με την καταδίκη των βιαστών με τη μέγιστη των ποινών.

Η φωτογραφίες έξω από το δικαστήριο, που διάρκεσε από την 1η έως τις 13 Ιουνίου.