Πολύ σοβαρές οι έμφυλες επιπτώσεις της πανδημίας όπως προέκυψε από την συζήτηση: Ευρώπη-Ελλάδα-Κύπρος

Πολύ ενδιαφέρουσα η διαδικτυακή συζήτηση «Έμφυλες επιπτώσεις της πανδημίας: Ευρώπη-Ελλάδα-Κύπρος» που συνδιοργάνωσε το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του Παντείου Πανεπιστημίου, το Ίδρυμα Προώθησης Ισότητας «ΥΠΑΤΙΑ» και το Gender 5+ την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε βιντεοσκοπημένη εδώ:

https://us02web.zoom.us/rec/play/N5kzPU2Ww9z95BIwq-uyFPzVbzItJii09m8UPovy0KdMkI5dGGxmbPAM8Qb-I7Z3EnR4lgYPtUcOscmX.BYL5rJV7oMucHHA1

Passcode: 4fL*%4Lj

Η παρουσίαση της Αλεξίας Τσούνη εκ μέρους του Μωβ είναι διαθέσιμη σε pdf εδώ: 2020-12-09-PANTEIO-TOMOV

 

Παρουσιάστηκαν τα πορίσματα της μελέτης που διεξήγαγε το Gender 5+ με θέμα «Towards a Gendered Recovery in the EU. Women and Equality in the Aftermath of the Covid19 Pandemic» από την συγγραφέα της μελέτης Νέλλη Καμπούρη, ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Hertfordshire και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Από το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου, κατέθεσε την ελληνική εμπειρία η Γεωργία Πετράκη, καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου .

Από το Ίδρυμα Προώθησης Ισότητας ΥΠΑΤΙΑ κατέθεσε την κυπριακή εμπειρία η Άννα Πηλαβάκη, εμπειρογνόμωνας σε θέματα Φύλου, Πρόεδρος του Ιδρύματος.

Παρεμβάσεις από: Ελλάδα: 1. Αλεξία Τσούνη, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων το ΜΩΒ

και 2. Ιλεάνα Σακκά, υγειονομικό στέλεχος του Ελληνικού Δικτύου για τη Φεμινιστική Απεργία της 8ης Μάρτη

Κύπρο: 1. Σουζάνα Παύλου, Πρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής για τη Βία στην οικογένεια και 2. Ελίζαμπεθ Κασίνη, Εκτελεστική Διευθύντρια ΚΑΡΙΤΑΣ Κύπρου

Τη συζήτηση συντόνισε η Μαρία Στρατηγάκη Αν.Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και ιδρυτικό μέλος του Gender 5+.

Ακολούθησε συζήτηση με παρεμβάσεις εκπροσώπων Γυναικείων Οργανώσεων, ΜΚΟ και συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελλάδας και της Κύπρου.