Ορμητικό ποτάμι η διαδήλωση στην Αθήνα κατά του ν.σ. Τσιάρα

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Ποτάμι πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, κυρίως γυναικών, η σημερινή διαδήλωση στην Αθήνα εναντίον του νομοσχεδίου Τσιάρα για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια. Δεκάδες γυναικείες και φεμινιστικές συλλογικότητες είχαν καλέσει, επίσης, και πολύ σημαντικό, οι μαμάδες ενάντια στην υποχρεωτική συνεπιμέλεια που δίνουν αγώνα με μεγάλο κόστος. Επίσης, και από την αρχή, κάλεσε για τρίτη φορά η Επιτροπή για το Οικογενειακό Δίκαιο και την Συναινετική Συνεπιμέλεια, που αποτελείται από 24 γυναικείες συλλογικότητες/οργανώσεις. Είχαν καλέσει ακόμα αρκετές κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις.

Η συγκέντρωση ήταν μπροστά στη Βουλή, και μετά από μια ώρα έγινε μια πορεία προς την τουρκική πρεσβεία, για αλληλεγγύη στις γυναίκες της Τουρκίας που αγωνίζονται ενάντια στην κυβέρνησή τους πολύ δυναμικά, από το περασμένο Σάββατο όπου ο πρόεδρος Ερντογάν ανακοίνωσε παράνομα την απόσυρση της χώρας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά ο δρόμος προς την τουρκική πρεσβεία ήταν μπλοκαρισμένος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Με τη σημερινή διαδήλωση στην Αθήνα έγινε φανερό ότι το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου αγκαλιάζει πλέον ευρύτατα ακροατήρια, και ευελπιστούμε να πετύχουμε και το αίτημά μας για πλήρη απόσυρσή του.

Για τις άλλες πόλεις όπου έγιναν διαδηλώσεις, θα γράψουμε σύντομα, όταν πάρουμε τις πληροφορίες.

Ζητάμε εγρήγορση από όλες τις συλλογικότητες για τις επόμενες δράσεις μας, που πρέπει να συνεχιστούν μέχρι τη νίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα.

Υπογράφουμε εδώ:

 

Η πρώτη φωτογραφία είναι μπροστά στον αστυνομικό κλοιό, που μας είχε κλείσει το δρόμο για την πρεσβεία. Αυτή τη φορά δεν μας προσήγαγαν, ούτε μας εμπόδισαν περισσότερο, όπως χθες (26/3) κατά τη συμβολική διαμαρτυρία 7 γυναικών μπροστά στην τουρκική πρεσβεία. Οι φωτογραφίες από Αλεξία Τσούνη, Κατερίνα Πράππα, Στέλλα Σάμου και Δήμητρα Σιαηλή.

Η φωτογραφία αυτή είναι από την Πάτρα