Το Μωβ συμπαραστέκεται σε κακοποιημένη μητέρα για την επιμέλεια του παιδιού της

Το Δ.Σ. του ΜΩΒ

Η Κ.Π. Ζητά δίκαιη δίκη για την υπόθεση του παιδιού της. Επισημαίνει ότι λόγω του κορωναϊού δεν κατάφερε να έχει την απαραίτητη νομική στήριξη, επειδή ο ένας δικηγόρος της πέθανε από κορωναϊό και ο άλλος αρρώστησε. Έτσι, το δικαστικό συμβούλιο δεν την άκουσε. Επισημαίνει μάλιστα, ότι αυτά έγιναν στην Κέρκυρα, όπου γνωρίζει το πανελλήνιο το σκάνδαλο της απώλειας 1.000 δικογραφιών, με ευθύνη κάποιων δικαστών που ήδη ελέγχονται θεσμικά.

Προσέφυγε στον Εισαγγελέα Εφετών στα τέλη Ιουνίου, ζητώντας του να διατάξει έφεση στην δίκη αυτή και να ακουστεί. Δυστυχώς ο Εισαγγελέας Εφετών δεν έκανε έφεση και στις 21/7 εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα από τον πατέρα, ο οποίος διεκδικεί να πάρει την επιμέλεια του παιδιού.

Τονίζουμε και πάλι, όπως σε ανακοίνωσή μας της 24ης Ιουνίου, ότι η Κ.Π. Είναι θύμα συνεχούς ενδοοικογενειακής βίας, όπως και το 7χρονο παιδί της. Στηρίζουμε το αίτημά της να συνεχίσει να έχει την επιμέλεια του παιδιού της, και τονίζουμε ότι συχνά η επιμέλεια δίνεται σε ακατάλληλους πατεράδες, όπως στον Μπουγιούκο ο οποίος σήμερα είναι κρατούμενος για κακοποίηση και ώθηση στην πορνεία της ανήλικης στην Ηλιούπολη, και όμως του είχε δοθεί από το δικαστήριο η επιμέλεια της 9χρονης κόρης του.

Στο πλαίσιο της δράσης μας για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας λόγω φύλου, συμπαραστεκόμαστε στην Κ.Π. Και ζητούμε από τη Δικαιοσύνη να αξιολογήσει την κακοποίηση σε αυτήν και στο παιδί, και να της δώσει την επιμέλειά του.