Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και 10 χρόνια μετά

Γράφει η Βέρα Σιατερλή

Σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS και 10 χρόνια μετά τη διαπόμπευση των οροθετικών γυναικών από τον Αντρέα Λοβέρδο. Θυμίζω ότι τον Μάιο του 2012 ο Ανδρέας Λοβέρδος υπουργός Υγείας τότε με υφυπουργό Υγείας τον Μάρκο Μπόλαρη, μαζί με τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοΐδη, για να ξεσκεπάσει την “υγειονομική βόμβα” που αποτελούσαν, όπως «έλεγαν» οι γυναίκες αυτές που κατηγορήθηκαν ότι εκδίδονταν, για τους πορνοπελάτες και την “κοινωνία ολόκληρη”. Έτσι διέπραξαν αυτή την αχαρακτήριστα μισογύνικη διαπόμπευση.

Από τις κοπέλες αυτές (καμία διακοσαριά), οι περισσότερες είχαν συλληφθεί τότε σε στέκια αγοραπωλησίας ναρκωτικών αιφνιδιαστικά κι όχι σε νόμιμους ή παράνομους οίκους ανοχής. Στη συνέχεια, χωρίς καμία ενημέρωση, τους είχε γίνει αναγκαστική λήψη αίματος για ανίχνευση του ιού HIV/AIDS, μέσα στα κρατητήρια, με χειροπέδες, χωρίς τήρηση καμιάς δεοντολογίας, και κατόπιν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες όσων (32) βρέθηκαν θετικές στον ιό, από την τότε αρμόδια εισαγγελέα κ. Ράικου. Το πιο αισχρό απ’ όλα είναι ότι όλη αυτή η «παράσταση» έγινε για την προσέλκυση μερικών επιπλέον ψήφων για τις επερχόμενες τότε εκλογές.

Θυμίζω ακόμη ότι για όσες από τις διαπομπευμένες οροθετικές επιβίωσαν στις δίκες που επακολούθησαν, ο εισαγγελέας ένα πράγμα και μόνο είχε να πει: ότι δεν προκύπτει κανένα αποδεικτικό στοιχείο για τις κατηγορίες εναντίον τους, και συνεπώς πρότεινε την αθώωσή τους!!!

Τη επερχόμενη Κυριακή 5/12 πρόκειται να διενεργηθούν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ). Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ξαναβαφτισμένος, κατεβαίνει υποψήφιος στην μάχη για την αρχηγεία του ΚΙΝΑΛ.

Άραγε οι φεμινίστριες του χώρου αυτού θυμούνται το μισογυνισμό του; Ξέρουν οι γυναίκες ψηφοφόροι του, και τις θέσεις του για τον τοξικό νόμο της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας; Ότι οι υποστηρικτές του νόμου Τσιάρα- Μητσοτάκη είχαν τη φωτογραφία του Λοβέρδου να φιγουράρει πρώτη-πρώτη στα δικά τους κοινωνικά μέσα δικτύωσης; Το νόμο αυτό, πρώτη απ’ όλους τους αρχηγούς κομμάτων, προς τιμήν της, η Φώφη Γενηματά είχε δημόσια καταγγείλει.