Η Ολυμπιονίκης Μαργκό Πινό καταγγέλλει κακοποίησή της από σύντροφο και προπονητή

Αλιεύει και προλογίζει η Αναστασία Γκολιομύτη

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και τα κορίτσια, είναι το αργό, αδιάφορο, άδικο και διεφθαρμένο δικαστικό και νομικό σύστημα, που έχει τραγικές συνέπειες στις ζωές τους. Όπως διαφαίνεται και από την περίπτωση Πινό, η αθώωση του κακοποιητή, στις περιπτώσεις ενδοοικογενειακής και ενδοσυντροφικής βίας συμβαίνει και στην Εσπερία, είναι ευρωπαϊκή υπόθεση.

Στην Ελλάδα οι περιπτώσεις κακοποίησης κάνουν χρόνια να φτάσουν στο ακροατήριο και περισσότερα ακόμη για να τελεσιδικήσουν ή να καταστούν αμετάκλητες οι αποφάσεις. Η πλειοψηφία των δικαστικών είναι γυναίκες και συνεργάζονται με την αστυνομία στα αυτόφωρα και τις μηνύσεις για την επικοινωνία, για τη διατροφή, για την ενδοοικογενειακή και ενδοσυντροφική βία. Οι αποφάσεις τους καθορίζουν τη ζωή των γυναικών και των παιδιών. Εάν δεν αλλάξει άμεσα ο τρόπος και ο χρόνος απόδοσης της δικαιοσύνης θα θρηνούμε συνεχώς θύματα. Α.Γ.

Σε μία τρομακτική καταγγελία κατά του συντρόφου και προπονητή της προχώρησε η Γαλλίδα τζουντόκα.

Η Πινό, πριν από λίγους μήνες, είχε αναδειχθεί χρυσή Ολυμπιονίκης στο μικτό ομαδικό των Αγώνων του Τόκιο.

Τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου προς Κυριακή, η 27άχρονη αθλήτρια δέχθηκε επίθεση μέσα στο σπίτι της, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με μαρτυρία της.

«Με έβρισε, με γρονθοκόπησε, το κεφάλι μου χτύπησε στο πάτωμα αρκετές φορές, και στο τέλος με στραγγάλισε» αναφέρει η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2020, σε ανάρτησή της στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου παράλληλα δημοσιεύει φωτογραφία της με εμφανή τα σημάδια κακοποίησης.

Όπως εξηγεί, κατάφερε τελικά να ξεφύγει από τον σύντροφό της και κατέφυγε στο σπίτι των γονιών της, έχοντας υποστεί μεταξύ άλλων κάταγμα στη μύτη. Κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές, όμως σήμερα το δικαστήριο απάλλαξε τον σύντροφό της από τις κατηγορίες.

«Τι αξία έχει η συκοφαντική υπεράσπισή τους απέναντι στις πληγές μου και το αίμα που χύθηκε στο πάτωμα του σπιτιού μου; Τι χρειαζόταν; Ίσως να πεθάνω τελικά;» αναρωτιέται στην ανάρτησή της η Πινό και καταλήγει:

«Πιθανότατα το τζούντο ήταν αυτό που με έσωσε. Η σκέψη μου όμως είναι σε εκείνες που δεν μπορούν να πουν το ίδιο».

Φωτογραφία για άτομα με οπτική αναπηρία: Η Πινό με πρόσωπο χτυπημένο και το δεξί χέρι της ψηλά και δεμένο με επίδεσμο.

Πηγή: https://www.ertnews.gr/roi-idiseon/i-olympionikis-margko-pino-kataggellei-kakopoiisi-tis-apo-syntrofo-kai-proponiti/