Άλλη μια γυναικοκτονία, 29 ετών, Άβαντος Αλεξανδρούπολης

3 ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΕ 12 ΜΕΡΕΣ!

Στην περιοχή Άβαντος Αλεξανδρούπολης ακόμα ένα φρικτό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας είχε τραγική κατάληξη, ακόμα μία γυναίκα δολοφονημένη από τον σύζυγό της, η Τζεβριέ, μητέρα τριών παιδιών, 10, 8 και 3,5 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ μάλιστα η 29χρονη γυναίκα παρέμεινε στο σπίτι της για δύο ημέρες, όμως η κατάσταση της ήταν πολύ άσχημη με αποτέλεσμα ο 32χρονος σύζυγός της να την μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Μάλιστα η γυναίκα είχε τόσο σοβαρό πρόβλημα από τα χτυπήματα στο ήπαρ και στην σπλήνα που η αιτιολογία που έδωσε ο σύζυγός της (ότι έπεσε από τις σκάλες) στους γιατρούς δεν δικαιολογούσε ούτε τις κακώσεις ούτε την αιμορραγία.

Οι γιατροί άμεσα έκαναν εισαγωγή όπου και διαπίστωσαν ότι είχε ρήξη σπλήνας και ήπατος. Υποβλήθηκε σε τέσσερα χειρουργεία, ενώ λόγω του ότι εντοπίστηκε θετική και στον κορωνοϊό νοσηλευόταν στη ΜΕΘ κορωνοϊού. Τελικά, το βράδυ της Πέμπτης 9 Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας και συγκεκριμένα στις 8 Δεκεμβρίου, οι γονείς της προχώρησαν σε καταγγελία για πρόκληση σωματικών βλαβών από τον σύζυγό της.

Αφότου έγινε γνωστό πως η γυναίκα έχασε τη ζωή της, ο σύζυγός της έφυγε από το σπίτι και παραμένει άφαντος μέχρι και τώρα. Kαθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο, αναμένεται να υπάρξει κατάλληλη διάταξη για να γίνει προσαγωγή του. Τελικά το μεσημέρι της 10ης Δεκεμβρίου συνελήφθη ο δράστης λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι, και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αλεξανδρούπολης.

Να σημειωθεί πως στο παρελθόν υπήρχαν καταγγελίες για ένταση στο σπίτι.

Η κουλτούρα της έμφυλης βίας και την συγκάλυψης βρίσκονται μαζί μας, μέσα στα σπίτια μας. Ο εφιάλτης και η κτηνωδία που βιώνουμε είναι ανείπωτη. Σε μια νοσηρή κοινωνία σαν αυτή  που μένει απαθής μπροστά σε ένα τέτοιο εγκληματικό φαινόμενο, που σιωπά, δεν αντιδρά, γυναίκες «πέφτουν από τις σκάλες» κάθε μέρα. Δεν θα συνηθίσουμε τον φόβο ποτέ, δεν θα συνηθίσουμε την απώλεια ποτέ!

 

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΖΗΤΑΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ!

ΑΠΟΨΕ, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (!), συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το βράδυ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (;)

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

 

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ!