Συνεχίζεται σήμερα η Δίκη Φιλιππίδη: Παρών στο δικαστήριο ο ηθοποιός

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθεται σήμερα για πρώτη φορά σήμερα ο Πέτρος Φιλιππίδης, στη δεύτερη κατά σειρά σειρά συνεδρίαση της δίκης του.Με παρόντα τον κατηγορούμενο για βαρύτατες πράξεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του, Πέτρο Φιλιππίδη αρχίζει σήμερα η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου που διακόπηκε στις 18 Μαρτίου μετά από αίτημα της πλευράς του ηθοποιού.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του Πέτρου Φιλιππίδη, ο κατηγορούμενος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού θα βρισκόταν σήμερα στο εδώλιο του δικαστηρίου από το οποίο απουσίασε κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο συνήγορος του Π. Φιλιππίδη, Μιχ. Δημητρακόπουλος, έχει δηλώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση:

“Ο κ. Φιλιππίδης θα είναι εδώ έστω και με καροτσάκι εφόσον είναι καλά και δεν αποδημήσει εις Κύριον…”, είχε πει χαρακτηριστικά ο συνήγορός του, ζητώντας μάλιστα να του δοθεί μία ολιγοήμερη διακοπή προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάσταση της υγείας του ηθοποιού. Όπως υπογράμμισε ο δικηγόρος, “θέλει να έρθει θα απαντήσει σε όλα. Θα γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, θα υποβάλλει ερωτήσεις στους μάρτυρες γιατί γίνεται μια προσημείωση δίκης όλο αυτόν τον καιρό στα κανάλια”.

Ο Φιλιππίδης για πρώτη φορά θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ηθοποιούς που τον κατήγγειλαν ενώ το “παρών” δίνουν στη δίκη η γυναίκα του και ο γιος του.

Όπως ανέφερε το OPEN, ο ηθοποιός φυγαδεύτηκε από το κυλικείο, ώστε να μην υπάρξει πλάνο από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που θα αναγνωστεί στο δικαστήριο, ο προσωρινά κρατούμενος από τον περασμένο Ιούλιο ηθοποιός, φέρεται να βίασε μία συνάδελφο του το 2008, πράξη που έγινε δύο φορές, καθώς και να αποπειράθηκε να βιάσει άλλες δύο ηθοποιούς, το 2010 και το 2014. Οι δύο πράξεις, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, τελέστηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου βρέθηκαν οι συνάδελφοι του για επαγγελματικούς λόγους, ενώ στην τρίτη περίπτωση επιχείρησε να βιάσει την ηθοποιό μέσα στο αυτοκίνητο του, επίσης μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε με την άνεργη τότε, παθούσα.

Ο κατηγορούμενος αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου. Πλην των τριών γυναικών, στο δικαστήριο αναμένεται να καταθέσουν και άλλοι συνάδελφοι τους μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Πηγή: https://www.rosa.gr/koinonia/sinexizetai-simera-i-diki-filippidi-paron-sto-dikastirio-o-ithopoios/?f