Γυναικοκτονία στην Καβάλα – 50χρονος στραγγάλισε την γυναίκα του

Γράφει η Κατερίνα Πράπα

06/05/2022

Σήμερα το πρωί έγινε γνωστή μια ακόμα γυναικοκτονία. Το όνομα μια ακόμη γυναίκας έρχεται να προστεθεί στην τραγική λίστα θυμάτων της πατριαρχικής βίας. Με το γνωστό πλέον μοτίβο, που έχει γίνει μάθημα σε πολλούς χάρη στον κ. Μπαλάσκα, μετά τον στραγγαλισμό  ο σύζυγός κάλεσε  την αστυνομία και ομολόγησε το έγκλημά του.  Περιμένουμε τώρα να δούμε τι θα επικαλεστεί ο γυναικοκτόνος, την αγάπη άραγε ή την κακιά στιγμή; Δυστυχώς κάθε μέρα αποδεικνύεται ότι ο αγώνας για την συντριβή της πατριαρχίας είναι αγώνας ζώης και θανάτου.

Όπως μεταδίδει το kavalapost.gr,  στις Πηγές του Δήμου Νέστου ο  50χρονος  στραγγαλίσε την 43χρονη σύζυγό του το βράδυ της Πέμπτης 05/05/2022, προσπάθησε να αυτοκτονήσει (;) και ύστερα κάλεσε την αστυνομία για να ομολογήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι είχε δύο ανήλικα παιδιά 10 και 6 ετών. Το τραγικό συμβάν ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

O 55χρονος πήγε από το φαρμακείο που διατηρούσε η 43χρονη και την στραγγάλισε. Το θύμα δεν φέρει τραύματα από κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, εκεί βασίζεται και η εκτίμηση για τον στραγγαλισμό.

Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα η γυναικοκτονία δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα. Υπάρχει στην Κύπρο, υπάρχει στη Γαλλία, υπάρχει σε δεκάδες χώρες, αλλά στην Ελλάδα όχι. Πρόσφατα η χώρα μας έγινε “θέμα” στο δημοσιογραφικό δίκτυο Al Jazeera για την ακραία αύξηση των γυναικοκτονιών. Μετράμε 18 νεκρές για το 2021.