Αστροχώρι Άρτας – Μακρινίτσα Πηλίου – δυο φόνοι συγγενών

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού
@ Όχι στην Υποχρεωτική Συνεπιμέλεια
Δύο γυναίκες με μωρά παιδιά, έχοντας βρει καταφύγιο από κακοποιητικούς (πρώην) συζύγους, στο σπίτι των γονιών της η πρώτη και του αδερφού της η δεύτερη, θα βρεθούν αντιμέτωπες με όπλα και μαχαίρια, γιατί τόλμησαν να φύγουν, γιατί προσπάθησαν να προστατεύσουν τις εαυτές τους και το παιδί τους. Δύο φονικά για το “δικαίωμα” του κακοποιητή να βλέπει το παιδί με τους όρους του.
Γιατί ο νόμος της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας οπλίζει τα χέρια των κακοποιητών, ανοίγει τις πόρτες στους δολοφόνους, εκθέτει τις επιζώσες έμφυλης βίας και τα παιδιά τους στην βία του πρώην συντρόφου τους ξανά και ξανά.
Δεν ξεχνάμε την Κωνσταντίνα από τη Μακρινίτσα και τον αδερφό της τον Γιώργο, που προσπάθησε να σώσει εκείνη και τη μάνα τους από το μαχαίρι του γυναικοκτόνου, και βρέθηκε κι αυτός νεκρός.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον πατέρα της αδερφής μας στο Αστροχώρι Άρτας, που έβαλε το σώμα του μπροστά, θυσία, για να γλιτώσει την κόρη του από την καραμπίνα, μπροστά στο δύο χρονών παιδί της.
Κι όπως έγραψε ένας φίλος μας, “Αυτός ο νόμος πρέπει να καταργηθεί. Δεν φτιάχνει Ενεργούς Μπαμπάδες, αλλά δίνει έδαφος σε Ενεργούς Δολοφόνους”.
Συνεργοί στις γυναικοκτονίες και στις δολοφονίες των ανθρώπων που προσπάθησαν να προστατεύσουν κόρες και αδερφές, η Κυβέρνηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, το λόμπι των ισχυρών ανδρών με ισχυρές προσβάσεις στην εξουσία, και όλοι όσοι στήριξαν και στηρίζουν το νόμο.
Για εμάς σήμερα είναι ημέρα θρήνου και οργής.