Δικαιωμένη επιζώσα ενδοοικογενειακής βίας σε τηλεοπτική εκπομπή

Η δικαιωμένη (επιτέλους) επιζώσα ενδοοικογενειακής βίας μίλησε χτες 2/2/2022, παγκόσμια ημέρα μη βίας, στην τηλεοπτική εκπομπή ΔΕΚΑτιανοί της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ για όσα υπέφερε αυτή και το παιδί της από τον πρώην σύζυγό της, για την δικαιοσύνη που άργησε 5 χρόνια, αλλά τουλάχιστον ήρθε, έστω και με την τραγική αυτή καθυστέρηση, και για την φεμινιστική αλληλεγγύη που την στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Μαζί της κι η δικηγόρος της, Κατερίνα Φραγκάκη, η οποία υπογράμμισε τα εμπόδια στην απονομή δικαιοσύνης και τις επιπτώσεις τους σε θέματα επιμέλειας και επικοινωνίας όταν υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Πρόκειται για υπόθεση που παρακολουθεί το Μωβ εδώ και χρόνια, και στηρίζει τόσο την γυναίκα όσο και το παιδί, όπως και η ίδια ανέφερε στην εκπομπή. Επίσης την γυναίκα στήριξαν με πολλούς τρόπους και μέλη άλλων γυναικείων οργανώσεων, όπως το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη (ΚΕΔΕ).

Πατέρας καταδικάστηκε γιατί έδωσε γροθιά στο μάτι στο 2,5 ετών κοριτσάκι

 

Υπενθυμίζουμε ότι δύο μέλη του Μωβ συνελήφθησαν και πέρασαν αυτόφωρο τον Μάιο του 2021 μαζί με την γυναίκα αυτή, μετά από μήνυση του πρώην συζύγου της. Και οι τρεις γυναίκες κατέθεσαν στη συνέχεια μήνυση εναντίον του πρώην συζύγου με αποτέλεσμα να κρατηθούν όλες/οι ως αργά μετά τα μεσάνυχτα και τελικά να αφεθούν ελεύθερες/οι με εντολή εισαγγελέα. Αναμένουμε και την δίκη αυτή και δηλώνουμε και σήμερα, όπως και τότε, ότι το φεμινιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται ούτε με απειλές και μηνύσεις, ούτε με συλλήψεις και αυτόφωρα.

Το φεμινιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται ούτε με απειλές και μηνύσεις ούτε με συλλήψεις και αυτόφωρα

Επαναλαμβάνουμε την έκκλησή μας για επείγουσα οικονομική στήριξη της γυναίκας, με όποιο ποσό μπορεί η καθεμία, και καλούμε όποια θέλει να συνεισφέρει να στείλει e-mail στο ΜΩΒ (info@tomov.gr) για να της αποστείλουμε τον τραπεζικό λογαριασμό της ενδιαφερόμενης (IBAN). Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!