Η ωραία εκδήλωσή μας στην Ακαδημία Πλάτωνος

Με μια σειρά από καλλιτεχνικά δρώμενα η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών έδωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου τη δική της απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα του Κολωνού, που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο. Επ’ ευκαιρίας της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας, η συλλογικότητα αυτή επέλεξε το συμβολικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος ως τόπο διαμαρτυρίας για κάθε μορφή εκμετάλλευσης και έμφυλης βίας, απαιτώντας ταυτόχρονα να σταματήσουν οι γυναικοκτονίες, να σταματήσουν οι βιασμοί και η κακοποίηση των παιδιών, ο εξευτελισμός των θυμάτων από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και η “κατανόηση” για τα κακουργήματα κρατικών λειτουργών.

Στην εκδήλωσή συμμετείχαν οι καλλιτέχνιδες-καλλιτέχνες: Αγγελική Τουμπανάκη, Λουκία Γκαρδιάκου, Σίσσυ Δουτσίου, Ζωή Κοσμαδάκη, Μαρία Μπλάνα, Βασιλική Μπλέκα, Νατάσσα Σίδερη Κατερίνα Καπερναράκου και ο κιθαρίστας Απόστολος Καλτσάς. Η Άντα Τσαρέα δίδαξε τρόπους αυτοάμυνας, ενώ η νεαρή Μυρτώ Παπαδοπούλου παρουσίασε ένα πρόγραμμα γιόγκα για τη χαλάρωση και τον αυτοέλεγχο. Ομάδα χορευτών εντυπωσίασε με τις φιγούρες μπρέικ ντανς.

«Ενώνοντας τις φωνές μας, αισιοδοξούμε πως η ισότητα και ο σεβασμός στον άνθρωπο μπορούν να νικήσουν την εκμετάλλευση και να κάνουν τον κόσμο καλύτερο», τόνισαν οι διοργανώτριες και ζήτησαν από τις γυναίκες της Ελλάδας να μην υποκύπτουν στη βία, να μη φοβούνται να την καταγγέλλουν, αλλά και να διεκδικούν τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που δικαιούνται από την πολιτεία.
Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής είχε την υποστήριξη από 24 οργανώσεις.

Η Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών, 8-12-22