Καταγγελία έμφυλης βίας εναντίον του Ευρωβουλευτή Γεωργούλη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΩΝ – 18.04.2023

Οι σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του Ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης απέναντι σε μια νέα γυναίκα, αποδεικνύουν για μια φορά ακόμη ότι η έμφυλη βία, που έχει τις ρίζες της στην πατριαρχία, είναι παντού δίπλα μας, βρίσκει εκφραστές σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και τις πολιτικές κατευθύνσεις, αποτελεί δε σοβαρή απειλή για όλες τις γυναίκες.

Ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε την εξουσία του για να επιβληθεί σε μια νέα γυναίκα, κάτι απολύτως καταδικαστέο.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, εκφράζουμε εκ νέου την πάγια θέση μας για μηδενική ανοχή στην έμφυλη βία και τη στήριξη με κάθε τρόπο του κινήματος MeToo.

Καταδικάζουμε τις κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος των γυναικών, που οδηγεί η πατριαρχία. Στηρίζουμε και προστατεύουμε τις γυναίκες που τολμούν να καταγγέλλουν αψηφώντας το κοινωνικό στίγμα και τις εκδικητικές συμπεριφορές, τις ακούμε και τις πιστεύουμε. Ενθαρρύνουμε τις γυναίκες – θύματα (επιβιώσασες) να καταγγέλλουν τα περιστατικά έμφυλης βίας. Προστατεύουμε τις καταγγέλουσες από κάθε είδους φαινόμενα επαναθυματοποίησής τους

Απαιτούμε τη γρήγορη εξέταση τέτοιων καταγγελιών και την απόδοση δικαιοσύνης, γιατί και στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται η καθυστέρηση, αφού η καταγγελία είναι του 2021-22

Συνυπογράφουν οι οργανώσεις

Artivism Movement
Γυναικεία ομάδα Αυτοάμυνας
Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων κατά της
Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών, «η φωνή της»
Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης
Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.)
Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών
NIMERTIS ACTIONART ΝΠΙΔ
Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece
Ομάδα Γυναικείων Δικαιωμάτων Κοινωνικής Παρέμβασης Δυτικά
Ομάδα Γυναικών Πτολεμαϊδας
Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά
Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ»
ΧΕΝ Ελλάδος