Μοσχάτο / Αποτράπηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας

Αιεύει η Σίσσυ Βωβού

Αποτράπηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δασκάλας που διέμενε στο Μοσχάτο, μετά από κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (1/11), έξω από τα γραφεία της εισπρακτικής εταιρείας.

Με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» συνάδελφοι της εκπαιδευτικού πέτυχαν τη ματαίωση του πλειστηριασμού, ενώ η δασκάλα από πλευράς της ευχαρίστησε όσους την στήριξαν.

“Το δάνειο της συναδέλφου έχει αγοραστεί από fund, τα γνωστά κοράκια και τώρα η εισπρακτική εταιρεία, δρομολογεί για λογαριασμό του fund, τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική κατοικία» είχε τονίσει στο σχετικό κάλεσμα για την κινητοποίηση, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Παρθενώνας», προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Η συναδέλφισσα, όπως και χιλιάδες εργαζόμενοι, δεχόμαστε μια ανελέητη επίθεση στο εισόδημά μας τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα που τα επιτόκια καλπάζουν και ο κόσμος αδυνατεί να ανταποκριθεί, οι νόμοι όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια αλλά και η απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου που άναψε το «πράσινο φως» στα funds να πραγματοποιούν πλειστηριασμούς έστρωσαν το έδαφος στα διάφορα κοράκια, ώστε να μπορούν να αρπάζουν τα λαϊκά σπίτια».

ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr/news/ellada/moschato-apotrapike-pleistiriasmos-protis-katoikias-meta-apo-kinitopoiisi-exo-apo-eispraktiki-etaireia/

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Ένα πανό που λέει Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη, το κρατούν περίπου 15 άνθρωποι στη διαμαρτυρία που έγινε.