Κόρινθος / Ανατροπή στην υπόθεση πνιγμού 6χρονης – Ζητείται δίωξη του πατέρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Νέες διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση πνιγμού της 6χρονης στην Κόρινθο, τον Αύγουστο του 2022, μετά την εισαγγελική πρόταση που ζητά τη αλλαγή κατηγορητηρίου σε βάρος του πατέρα του κοριτσιού και τη δίωξή του για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Το κοριτσάκι είχε εντοπιστεί στις 23 Αυγούστου 2022 στο Καλαμάκι Κορινθίας από ψαροντουφεκά, ο οποίος αρχικά της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια η 6χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Σε βάρος του πατέρα, ο οποίος βρισκόταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισαγγελική πρόταση που επικαλείται η εφημερίδα «Πατρίς», το παιδί με τον πατέρα του εκείνη την ημέρα είχαν φάει σε ταβέρνα της περιοχής. Λίγη ώρα αργότερα ο πατέρας φέρεται να έδωσε – όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση- άδεια στην κόρη του να κολυμπήσει με εκείνον στο πλάι της παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως ο ίδιος είχε πρόβλημα υγείας, το οποίο του «αναιρούσε τη δυνατότητα για ασφαλή κολύμβηση».

«Επιπλέον το κοριτσάκι δεν φορούσε μαγιό ενώ είχε στα ποδαράκια του και τα παπούτσια που φορούσε. Σκοπός ήταν να πλησιάσουν μία βάρκα. Κατά την προσέγγιση της θαλάσσιας λέμβου και την προσπάθεια επιβιβάσεως της ανήλικης κόρης του σε αυτήν, γλίστρησε το σωσίβιο, που η ανήλικη φορούσε, λόγω μη ορθής εφαρμογής αυτού και η ανήλικη βούλιαξε στον βυθό στο ως άνω σημείο, ο κατηγορούμενος παρέλειψε να την βοηθήσει και να βουτήξει στην θάλασσα, προκειμένου να την επαναφέρει στην επιφάνεια», αναφέρει ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα πάντα με την πρόταση του εισαγγελέα, ο πατέρας έδωσε την άδεια στην κόρη του να κολυμπήσει παρά τα εξής δεδομένα:

  • προσωπικό ιατρικό πρόβλημα του πατέρα,
  • μπάνιο σε μη οργανωμένη παραλία και με μεγάλο βάθος πυθμένα,
  • καιρικές συνθήκες μη συμβατές για ασφαλή κολύμβηση,
  • πρόσφατη λήψη γεύματος,
  • άγνοια κολυμβήσεως της ανήλικης σε συνδυασμό με
  • κακή εφαρμογή ακατάλληλου σωσιβίου και
  • έλλειψη κολυμβητικού ιματισμού

Από την πλευρά του ο πατέρας του κοριτσιού μετά το τραγικό συμβάν είχε υποστηρίξει:

«Τη Δευτέρα πήρα την Αμέλια στις 11 το πρωί για να πάμε για μπάνιο. Πρώτα κάναμε βόλτα και μετά φάγαμε σουβλάκια. Η Αμέλια έφαγε μισό λουκάνικο και λίγη πίτα. Όταν τελειώσαμε ζήτησε να πάμε στη θάλασσα. Της είπα ότι δεν έχουμε μαγιό, γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε κι έτσι πείστηκα. Δεν θεώρησα ότι θα ήταν πρόβλημα που μόλις είχε φάει, γιατί η ποσότητα ήταν μικρή. Φτάσαμε στην παραλία και μπήκαμε στη θάλασσα. Η Αμέλια με τα ρούχα και τα παπουτσάκια της, γιατί είχε αχινούς και το σωσίβιο που της είχα αγοράσει και το είχαμε στο μηχανάκι».

ΠΗΓΗ: https://tvxs.gr/news/ellada/korinthos-anatropi-stin-ypothesi-pnigmoy-6chronis-ziteitai-dioxi-toy-patera-gia-anthropoktonia-apo-prothesi/?fbclid=IwAR2gxMbR7ZcwR5s7v4JhoCx27lCqikG-_f5crLw3Kueqhl_dbIbrQqemh_w