Σαλαμίνα: Μια ακόμη γυναικοκτονία

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Προλογίζει η Στέλλα Σάμου

Μια ακόμη φορά που η ενδοοικογενειακή βία κατέληξε σε γυναικοκτονία.

Ένα ακόμη προανεγγελθέν έγκλημα.

Για μια ακόμη φορά ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ανίκανος να προστατεύσει γυναίκα που καταγγέλει βία. Πόσο επαρκές αποδείχτηκε το πολυδιαφημισμένο Panic Button;. Πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, όπως τι έπραξε η Αστυνομία μετά τη λήξη του αυτόφορου; Συνεχίστηκαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη; Γιατί δεν την κατεύθυνε σε μία δομή κακοποιημένων γυναικών, αλλά της σύστησε να πάει στο σπίτι της μητέρας της;

Κι ενώ για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι το υπάρχον σύστημα είναι ανεπαρκές, και υποτίθεται ότι η Κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα του φαινομένου, κατεβάζει νομοσχέδιο για την τροποποίηση του Ν. 3500/2006, σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 28/12/2023, ωστόσο πέρα από την αυστηροποίηση των ποινών, δεν προβλέπει τίποτε για την ουσιαστική προστασία γυναικών και παιδιών. Αντίθετα, εστιάζει στην ποινική διαμοσελάβιση, παρατείνοντας έτσι την επαφή του θύτη με το θύμα και εκθέτοντας το θύμα σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Παρότι, γνωρίζουμε όλοι ότι σε κάποιες περιπτώσεις είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε μια ακόμη γυναικοκτονία μετά την πρώτη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, το ν/σ δεν προβλέπει τίποτε για την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης στον ανακριτικό και δικαστικό τομέα ή την καθιέρωση ενός είδους “ταχείας διαδρομής κατά προτεραιότητα” για καταγγελίες και έρευνες σχετικά με περιπτώσεις βίας κατά γυναικών ή ανηλίκων, όπως έχει ήδη καθιερωθεί σε άλλες χώρες. Καμία πρόβλεψη για την ουσιαστική εφαρμογή του προληπτικού μέτρου της απαγόρευσης προσέγγισης του θύματος, ώστε ο δικαστής να φροντίσει ώστε ο ύποπτος να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό βραχιολάκι για την παρακολούθηση των κινήσεών του. Σ.Σ.

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Ομολόγησε τη δολοφονία της συντρόφου του ο 71χρονος

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει νωρίτερα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πρώην συντρόφου της, αφότου εντόπισαν την άτυχη γυναίκα στο σπίτι της. Την δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του στη Σαλαμίνα ομολόγησε ο 71χρονος άνδρας μετά τη σύλληψή του στο Κερατσίνι.

Ο βασικός ύποπτος συνελήφθη νωρίτερα την Τρίτη και μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

Οι Αρχές εντόπισαν στο σημείο δύο κάλυκες ενώ φαίνεται ότι η γυναίκα πυροβολήθηκε στην κοιλιά και στο στήθος.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει νωρίτερα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πρώην συντρόφου της, αφότου εντόπισαν την άτυχη γυναίκα στο σπίτι της.

Ομολόγησε τη δολοφονία της 34χρονης πρώην συντρόφου του ο 71χρονος δράστης

Το τελευταίο στίγμα του κινητού του τηλεφώνου που εξέπεμψε από συγκεκριμένη κεραία του Κερατσινίου, κάρφωσε τον 71χρόνο δολοφόνο της 43χρονης συντρόφου του τα ξημερώματα της Τρίτης στη Σαλαμίνα.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, γνώριζαν παρακολουθώντας το κινητό του, τα σημεία που εκινείτο με το όχημα, όπως επίσης ότι στο Κερατσίνι και σε συγκεκριμένες ταβέρνες σύχναζε τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφος του.

Με οδηγό τα στίγματα των κεραιών, κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν τη διαδρομή του και να τον μπλοκάρουν λίγο πριν τις 19:30 στο Κερατσίνι
ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/2023/12/05/greece/gynaikoktonia-sti-salamina-omologise-ti-dolofonia-tis-syntrofou-tou-o-71xronos/