Ηλιούπολη: Αθωώθηκε η 19χρονη θύμα trafficking

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Το Α’ Αυτόφωρο Μονομελές αποφάσισε, μετά και την αντίστοιχη εισαγγελική εισήγηση, την πλήρη απαλλαγή της κοπέλας η οποία είχε παραπεμφθεί σε δίκη για την κατηγορία ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους».

Η υπεράσπιση της κοπέλας υπέβαλε στο δικαστήριο απόσπασμα της πρωτόδικης απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου: «κατά το χρόνο που φέρεται να έχει διαπραχθεί το αδίκημα ο κατηγορούμενος εξακολούθησε να την κατακρατεί ως τις αρχές Μαΐου 2021».

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γ. Αδειλίνη με πρόσφατη παραγγελία της προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνο, είχε ζητήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης δίωξης σε βάρος της 19χρονης, δεδομένου ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα όσα της αποδόθηκαν για την παραπομπή της σε δίκη τελέστηκαν «όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε».

Όπως και απεδείχθη.

Ως προς το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικων ουσιών για ιδία χρήση, το δικαστήριο χαρακτήρισε ανέγκλητη την πράξη, καθώς έχει μετατραπεί από το 2010 σε πταίσμα και κατ’ επέκταση έχει καταργηθεί.

ΠΗΓΗ: https://thepressproject.gr/ilioupoli-athoothike-i-19chroni-thyma-trafficking/