ΑΤ Αγ. Αναργύρων: «Πήγα μαυρισμένη από το ξύλο και με έδιωξαν» – Νέα σοκαριστική καταγγελία

Αλιεύει η Μαριάντζελα Κατσιαβριά

Μία νέα καταγγελία μαρτυρά πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί στο τμήμα Αγίων Αναργύρων δείχνουν αμέλεια προς γυναίκες θύματα κακοποίησης. 

Σοκαριστική είναι η νέα καταγγελία γυναίκας που βλέπει το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη στάση που τήρησαν και στην δική της υπόθεση κακοποίησης, οι αστυνομικοί στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Η νέα καταγγελία της γυναίκας ότι πήγε κακοποιημένη στο Τμήμα και στην ουσία την έδιωξαν, καθιστά για ακόμη μία φορά έκθετη την ΕΛΑΣ.

Όπως κατήγγειλε μιλώντας στο Mega, πριν από δύο χρόνια είχε επιχειρήσει να καταγγείλει ότι έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της, με τους αστυνομικούς να επιδεικνύουν αδιαφορία.

Ειδικότερα, μετά την βάρβαρη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα το βράδυ της Δευτέρας, γυναίκα καταγγέλλει ότι στη δική της περίπτωση, ο αστυνομικός δεν την άφησε καν να μπει στο κτίριο ενώ έβλεπε ότι ήταν χτυπημένη!

Όπως είπε η ίδια, μετέβη και την επόμενη ημέρα στο Αστυνομικό Τμήμα για να αναζητήσει βοήθεια, ωστόσο δίχως αποτέλεσμα.

«Πριν δύο χρόνια βίωσα ενδοοικογενειακή βία. Πήγα στο Α.Τ των Αγίων Αναργύρων να το καταγγείλω. Ο αστυνομικός στο φυλάκιο δεν με αντιμετώπισε σωστά. Ήμουν άγρια χτυπημένη, με μώλωπες και μου είπε πως δεν μπορώ να ανέβω γιατί υπάρχει πάνω μία άλλη διαδικασία αυτοφώρου. Με ρώτησε εάν με χτύπησε, και ήμουν μαυρισμένη, και μου είπε καλύτερα να φύγω. Γύρισα σπίτι και προσπάθησα ξανά την επόμενη ημέρα. Είχε βάρδια κάποιος άλλος αστυνομικός και έγινε το ίδιο σκηνικό» κατήγγειλε στο Mega.

«Μου είπαν πως θα περιμένω πολλές ώρες γιατί υπάρχει πάνω αυτόφωρο και πάλι. Δεν μπήκα μέσα ποτέ. Το θέμα είναι να αλλάξει και η νομοθετική ρύθμιση για να μη ρυθμίσουμε άλλα θύματα. Εγώ μετά κινήθηκα νομικά. Είναι πολύ δύσκολο. Ακόμα και τώρα μου είναι δύσκολο να μιλήσω. Θυμήθηκα ξανά το περιστατικό όταν το είδα. Πως πήγα να ζητήσω βοήθεια και δεν με άκουσαν», συμπλήρωσε.

Η γυναίκα ανέφερε ότι δεν της έμεινε άλλη επιλογή από το να κινηθεί νομικά.

ΠΗΓΗ: https://www.rosa.gr/koinonia/at-ag-anargiron-piga-mavrismeni-apo-to-xilo-kai-me-edioxan-nea-sokaristiki-katangelia/?amp&fbclid=IwAR2RR3KedxY5j1DgNxt0FDfuyLeZYglSFL1qD_k_qn6D8F2tF_GvNqto6Fk_aem_Af27LfcnGQO2MqjepH6kv-JCMCrDaCc_1-hZq6j5pibOWP0P3kxWJ8HRjTLvOzbMk-pCoewLpayKfJapQiNzSmHQ