Ιράν: Σκέψεις για άρση της απαγόρευσης εισόδου των γυναικών στα γήπεδα

Η ιρανική κυβέρνηση εξετάζει την άρση της απαγόρευσης εισόδου στα στάδια για τις γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να παρακολουθήσουν αγώνες επαγγελματικού αθλητισμού και δη ποδοσφαιρικούς.

Αυτό δήλωσε η Ιρανή αντιπρόεδρος Γυναικείων και Οικογενειακών Υποθέσεων, Σαχιντόκχτ Μολαβερντί, η οποία τόνισε πως υπήρξαν αρκετές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών και Αθλητισμού για να συζητήσουν το θέμα, το οποίο έχει επίσης τεθεί στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας για την τελική έγκριση, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA.

Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση επί του θέματος κι έτσι δεν έχει μπει στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Ασφαλείας, εξήγησε η Μολαβερντί.

Ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, «πανηγύρισε» ωστόσο στην πιθανότητα να συμβεί αυτό. «Άκουσα ενθαρρυντικές αναφορές από το Ιράν στον τομέα της πρόσβασης των γυναικών σε αθλητικές εκδηλώσεις. Ελπίζω να δούμε σύντομα τις γυναίκες στα γήπεδα του ποδοσφαίρου» έγραψε στο twitterο Ελβετός.

Ο Ιρανός υφυπουργός Αθλητισμού, Αμπντολχαμίντ Αχμαντί, είχε διαβεβαιώσει το σαββατοκύριακο, ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας είχε ήδη εγκρίνει την παρουσία των γυναικών σε ορισμένες αθλητικές εκδηλώσεις, όμως αυτό διαψεύστηκε αργότερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι περιορισμοί για την είσοδο των γυναικών στα γήπεδα δεν επιτρέπει στο Ιράν να φιλοξενήσει διεθνείς αγώνες. Η περσική χώρα είχε ενδιαφερθεί να φιλοξενήσει την τελική φάση του Κυπέλλου Ασίας το 2019, διοργάνωση που τελικά θα πραγματοποιηθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

www.naftemporiki.gr

Δείτε και: Συμπαράσταση στην Ιρανή που φυλακίσθηκε επειδή παρακολούθησε Βόλεϊ ανδρών