Επιτυχημένη η ετήσια τακτική και εκλογική Γενική Συνέλευση του ΜΩΒ 2017

Κατόπιν της σχετικής πρόσκλησης στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Μωβ, με χαρά συγκεντρωθήκαμε το απόγευμα της Παρασκευής 6ης Οκτωβρίου 2017, μέλη και φίλες του Μωβ, και εκπρόσωποι από γυναικείες οργανώσεις που είχαμε καλέσει, και τις οποίες καλωσορίσαμε από την αρχή.

Την ετήσια Γενική Συνέλευση του ΜΩΒ άνοιξε η απερχόμενη Πρόεδρος Σίσσυ Βωβού, σύμφωνα με το Καταστατικό, είπε ότι δεν προβλέπεται απαρτία, και ότι πρέπει να τηρούμε τις πρόνοιες του Καταστατικού στην διεξαγωγή της Συνέλευσης, το οποίο είναι πολύ δημοκρατικό, αλλά έχει και κάποια γραφειοκρατία. Ακολούθησε η εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Συνέλευσης, της Τόνιας Τσίτσοβιτς και Δέσποινας Δημητριάδου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης, πρώτο θέμα ήταν ο διοικητικός απολογισμός, από την απερχόμενη Πρόεδρο, που παραθέτουμε αναλυτικά και μοιράσαμε και σε φωτοτυπίες. Η παρουσίαση ήταν λιγότερο εκτενής από το κείμενο, το οποίο είναι μακροσκελές και λεπρομερές. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Στη συνέχεια μίλησε το μέλος του ΔΣ και της Συντακτικής Επιτροπής του Μωβ Αλεξία Τσούνη, για να παρουσιάσει τη δουλειά της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας.

Ακολούθηκε η ανάγνωση του χαιρετισμού του μέλους του Μωβ Κωνσταντίνας Κούνεβα. Χαιρετισμός-ΚΟΥΝΕΒΑ

Στη συνέχεια αναγνώσθηκε χαιρετισμός της Λίλιαν Γαζή, από το Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών. Χαιρετισμός-ΓΑΖΗ

Ακολούθως πήρε το λόγο η Σόνια Μητραλιά και μίλησε για την καμπάνια για την έκτρωση, καλώντας τις παρευρισκόμενες να παρευρεθούν στην εκδήλωση που έχει οργανωθεί για τις 17 Οκτωβρίου.

Ακολούθησε η Φωτεινή Σιάνου από το Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη, που μεταξύ ταν άλλων μίλησε για την καταπολέμηση της βίας μέσα στα σχολεία και ανέφερε ότι η οργάνωσή της, τα τελευταία δέκα χρόνια επικεντρώνεται στην επιμόρφωση εκπαιδευτικών ως προς αυτήν. Επίσης στηλίτευσε το φασιστικό φαινόμενο και τη Χρυσή Αυγή και τόνισε το αντιρατσιστικό και αντιεθνικιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης.

Τον λόγο πήρε η Ελένη Μήτσου, μέλος του Σωματείου Καθαριστριών των λεωφορείων ΣΕΡΚΑ, ανέφερε τα προβλήματα που είχε ο κλάδος με τους εργολάβους όπως και τη βοήθεια που έλαβε και την συμπαράσταση από το Μωβ, στον αγώνα των καθαριστριών για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα και να προσληφθούν με συμβάσεις στα λεωφορεία χωρίς εργολάβους, κάτι που δεν έχει ακόμα επιτευχθεί παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Άννα Μαρία Στεφάν, εκπρόσωπος του Δικτύου Γυναικών Ευρώπης, χαιρέτισε τη συνέλευση και τόνισε τη σημαντική συνεργασία που έχουμε επί σειρά ετών. Ανέφερε μάλιστα μια πρόσφατη επιτυχία, την καταδίκη σε πολυετή ποινή φυλάκισης ενός σωματέμπορου.

Ακολούθησε ο οικονομικός απολογισμός από την Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής Δήμητρα Ρωμανού, και ανέφερε τα έσοδα και έξοδα του χρόνου καθώς και ότι η Ε.Ε. βρήκε σωστή αποτύπωση και εισηγούνται την απαλλαγή του ΔΣ οποιωνδήποτε ευθυνών για την οικονομική χρήση 2016-17. Επίσης τόνισε την ανάγκη να γραφτούν καινούρια μέλη, κάτι που θα διευρύνει τους ορίζοντες του Μωβ αλλά και θα φέρει περισσότερα έσοδα για το έργο και τις δράσεις μας. Ο οικονομικός απολογισμός και προϋπολογισμός δόθηκε σε αντίτυπα σε όλα τα παρόντα μέλη.

Λόγω απουσίας της Ταμία για σοβαρούς λόγους, τον προϋπολογισμό παρουσίασε η απερχόμενη Πρόεδρος.

Στο σημείο αυτό έγινε πρόταση για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Ψηφίστηκαν η Τόνια Τσίτσοβιτς, Μάρω Κώνστα και Δώρα Στυλιανίδου, οι οποίες και άνοιξαν την κάλπη.

Ακολούθησε η παρουσίαση του προγράμματος δράσης από το μέλος του Δ.Σ. Βέρα Σιατερλή. Πρόγραμμα δράσης. Τόνισε επίσης ότι πρέπει δύο μέλη μας με ιδιαίτερες ικανότητες, να αναλάβουν αντίστοιχες ευθύνες, η μια στις μετανάστριες/πρόσφυγες και η άλλη στα άτομα με ψυχική ασθένεια.

Ακολούθησε ομιλία του μέλος του Δ.Σ. Αναστασίας Γκολιομύτη για τις μονογονεϊκές οικογένειες, η οποία και κατέθεσε σχετική πρόταση για τη γονική μέριμνα πάνω στην οποία πρέπει να δουλέψει Το Μωβ τον επόμενο χρόνο. Στο σημείο αυτό υπήρξαν τοποθετήσεις από αρκετά μέλη.

Το μέλος του Μωβ Αφροδίτη Σταμπουλή ενημέρωσε για τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας που θεσμοθετήθηκαν, και ότι εκεί προβλέπεται να υπάρχουν μαίες που κάνουν συμβουλευτική για τον οικογενειακό προγραμματισμό. Ακόμα, ότι μπορεί τα κέντρα αυτά ΤΟΜΥ, να παραπέμπουν σε εξετάσεις ρουτίνας.

Μετά από τη συνέχιση και το κλείσιμο της συζήτησης, ακολούθησε ψηφοφορία για τον διοικητικό απολογισμό και το πρόγραμμα δράσης, που έγιναν ομόφωνα δεκτά.

Επίσης ψηφοφορία για τον οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό, όπου επίσης υπήρξε ομόφωνη αποδοχή.

Ακολούθησε η ψηφοφορία στην κάλπη, από τα μέλη του Μωβ, ενώ αναμένεται και η επιστολική ψήφος που προβλέπεται από το καταστατικό, και οι αντίστοιχες επιστολές θα παραληφθούν από την Εφορευτική Επιτροπή την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2017, οπότε και θα γίνει η ανακήρυξη του νέου Δ.Σ. του Μωβ.

Ευχαριστούμε και πάλι όλα τα μέλη και τις φίλες του ΜΩΒ για την συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση, το ανώτατο όργανο του σωματείου μας. Συνεχίζουμε δυναμικά όλες μαζί!

H ανακήρυξη του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Μωβ έγινε από την Εφορευτική Επιτροπή στις 13 Οκτωβρίου, η συγκρότηση σε σώμα έγινε στις 16 Οκτωβρίου, και τα δύο σώματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Βωβού Σίσσυ, πρόεδρος

Γκολιομύτη Αναστασία, αντιπρόεδρος

Κανατά Βίκυ, γραμματέας

Σιατερλή Βέρα, ταμίας

Κοντοθανάση Άννα, έφορος για εκδηλώσεις

Ζαχαριάδου Ξανθίππη, έφορος για πολιτιστικά θέματα

Μακρή Αλεξάνδρα, μέλος

Τσούνη Αλεξία αναπληρωματικό μέλος

Η Εξελεγκτική Επιτροπή:

Ρωμανού Δήμητρα

Κλαυδιανού Άση

Τσουκαλά Πηνελόπη

Αναπληρωματική Σάμου Στέλλα

Η συμπλήρωση του παρόντος άρθρου με τα αποτελέσματα των εκλογών, έγινε στις 20-10-17