Η αγάπη μου για το παιδί μου με έκανε να σταθώ ξανά στα πόδια μου

Από: Singleparent.gr

Το σενάριο σε ότι έχει να κάνει με το γάμο και το διαζύγιο μου αρκετά συνηθισμένο απ’ ότι φαίνεται. Γνωριμία στον ίδιο εργασιακό χώρο, σχέση οπου περνούσαμε καλά, μετα τα 35 κι οι δυο θεωρητικά ξέραμε τι θελαμε από τη ζωή. Παντρευτήκαμε πάνω στο χρόνο της γνωριμίας.

Μετά από 1 χρόνο ήρθε και το παιδί. Λίγο πριν έρθει το παιδί είχε έρθει η βία. Λεκτική, ψυχολογική, σωματική. Φτάσαμε φυσιολογικά στο διαζύγιο. Δεν του έφερα αντίρρηση σε καμία αξίωση σε ό,τι είχε να κάνει με το διαζύγιο. Βιαζόταν. Όλοι καταλαβαίνουμε τους λόγους. Δεν με έχει πειράξει καθόλου αυτό, εξάλλου είχε τελειώσει αυτός ο άνθρωπος για μένα τη στιγμή που άσκησε βία πάνω μου, όσο ήμουν έγκυος. Προσπάθησα μάλιστα και να έχω όσο το δυνατόν καλή σχέση για χάρη του παιδιού. Βέβαια αυτός εξαφανίστηκε. Οι επαφές μας μόνο μέσω του δικηγόρου για τα διαδικαστικά. Καμία επαφή, εστω τηλεφωνική για το παιδί του. Εννοείται ότι ούτε διατροφή καταβάλλει παρότι έχει οριστεί από το δικαστήριο.

Γνώρισα κάποιον το διάστημα που ήμαστε στα διαδικαστικά του διαζυγίου. Επίσης διαζευγμένο με ένα παιδάκι. Επικοινωνούσαμε, μιλούσαμε και ήταν πολύ τρυφερός με το δικό μου παιδί. Θεωρούσα ότι ήμουν τυχερή που τόσο σύντομα μπήκε ένας τέτοιος άνθρωπος στη ζωή μου. Μου μιλούσε για το κοινό μας μέλλον, να ξαναφτιάξουμε στη ζωή μας από την αρχή. Υπήρχε βέβαια ένα αγκάθι. Ήταν λίγο επιφυλακτικός στην κοινοποίηση της σχέσης μας. θεώρησα οτι ήθελε να προστατεύσει εμένα, τη σχέση μας, τα παιδιά μας. Έτσι έλεγε. Διαφωνήσαμε συχνά σε σχέση με αυτό.

Έφτασε το καλοκαίρι και μαζί του μου έφερε έναν καρκίνο. Έχασα τον κόσμο κάτω από τα πόδια μου. Έφυγα από την επαρχία στην οποία ζούσα για να χειρουργηθώ. Τυχερή στην ατυχία μου, είπαν οι γιατροί. Σε πρώιμο στάδιο ιάσιμος σε μεγάλο ποσοστό. Οι μέρες της νοσηλείας οι χειρότερες της ζωής μου. Η σκέψη του παιδιού μου με κρατούσε δυνατή. Ο πατέρας του και πάλι άφαντος, παρόλο που ενημερώθηκε. Άφαντος και ο ο άλλος άνθρωπος όμως. Μόνη επικοινωνία με sms.

Εκ των υστέρων έμαθα ότι ο κύριος, όσο εγώ πάλευα με τον καρκίνο, έκανε dolce vita με νεαρή 20 χρόνια μικρότερη, με την οποία μάλιστα είναι πολύ πιθανό να διατηρούσε παράλληλη σχέση με μένα. Γι αυτό και όλη η μυστικότητα. Δεν ξέρω πως κατάφερα και στάθηκα στα ποδια μου για να τα αντιμετωπίσω όλα αυτά μαζί. Και τις μετέπειτα χημειοθεραπείες και όλες τις παρενέργειες. Πάλεψα, παλεύω και θα παλεύω να φτάσω τα 80 για το παιδί μου. Η αγάπη μου γι αυτό η κινητήριος δύναμη αλλά και η πηγή που μου δίνει ζωή. Τυχερή στις ατυχίες μου, γιατί έχω αυτό!

Ιωάννα