Αφγανιστάν: και το κυνήγι των μαγισσών καλά κρατεί…

της Βέρας Σιατερλή

Στο Αφγανιστάν σύμφωνα με την αφγανική αστυνομία, μια γυναίκα από την Καμπούλ που κατηγορήθηκε ότι έκαψε ένα Κοράνι ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από ένα εξοργισμένο πλήθος χιλιάδων ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρχηγού της υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων της αστυνομίας της Καμπούλ Φάριντ Αφζάλι, στο Γαλλικό Πρακτορείο στην πολυπληθή συνοικία Σάχι Ντοσαμσίρα στην Καμπούλ με τη δικαιολογία ότι μια γυναίκα έκαψε ένα αντίτυπο του Κορανίου χιλιάδες άνθρωποι; φανατικοί άντρες ισλαμιστές, ξυλοκόπησαν, ποδοπάτησαν πηδώντας πάνω της, λίντσαραν και εν τέλει έκαψαν την άτυχη γυναίκα σαν τις μεσαιωνικές «μάγγισες» και πέταξαν το πτώμα της στον ποταμό Καμπούλ.

Η αστυνομία παρενέβη στο σημείο αργότερα και προσπάθησε να διαλύσει το πλήθος, επισήμανε η ίδια πηγή. Φωτογραφίες του περιστατικού έχουν αναρτηθεί και κυκλοφορήσει ευρέως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι, και σύμφωνα με τη δήλωση του αρχηγού της υπηρεσίας δίωξης εγκλημάτων της αστυνομίας της Καμπούλ, στρατηγού Φάριντ Αφζάλι, επιβεβαίωσε το περιστατικό στο Γαλλικό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής για όλες τις λεπτομέρειες. Ο Σεντίκι σημείωσε ότι διεξάγεται έρευνα για αυτήν την υπόθεση την οποία χαρακτήρισε “πολύ θλιβερή”.

Η οικογένειά της αναφέρει ότι η θανούσα έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα. Προφανώς! Φτάνει λίγο να αναλογιστεί κανείς την ζωή που κάνουν οι γυναίκες εκεί, εν ονόματι της ειδικής ανάγνωσης του Κορανιού στη χώρα αυτή. Ποια έξυπνη και ελεύθερη γυναίκα και από εμάς δεν θα «τρελαινόταν»;

Στοιχεία από το ρεπορτάζ στην πηγή: Η Αυγή Online