Οι φρίκες της εβδομάδας – Νο 1 – Υποθέσεις βίας κατά των γυναικών

Δημοσίευση των σοβαρών περιστατικών έμφυλης βίας θα γίνεται στο εξής σε ειδική στήλη του Μωβ, κάθε Παρασκευή, για την ενημέρωση των αναγνωστών και αναγνωστριών αλλά και για να χρησιμεύει ως αρχείο σ’ αυτόν τον τομέα, με βάση το οποίο μπορούμε να βγάζουμε συμπεράσματα και να βοηθούμε τις δράσεις μας για την εξάλειψη του αποκρουστικού και εγκληματικού αυτού φαινομένου.

Θελήσαμε να καταργήσουμε την καθημερινή αναφορά τέτοιων ειδήσεων, που φθάνουν στη δημοσιότητα, γιατί μας καταθλίβει και κάνει το Μωβ ακούσιο άγγελο μαύρων ειδήσεων.

Οι εβδομάδες κατά τις οποίες δεν θα υπάρχουν τέτοιες ειδήσεις, όπως ευελπιστούμε, η στήλη θα παραλείπεται.

Συνελήφθη 33χρονος για βιασμό 15χρονης κοπέλας

Χερσόνησος Ηρακλείου 26/2: Συνελήφθη 33χρονος μετά από καταγγελία για βιασμό 15χρονης, καθώς και των γονέων της, που προέρχονται από την Αλβανία. Ο 33χρονος αρνήθηκε την κατηγορία. Ευελπιστούμε να μην υπάρξει προνομιακή μεταχείριση του βιαστή επειδή το θύμα είναι αλλοδαπή, όπως συχνά συμβαίνει.

Δίκη για βιασμό ανήλικης

Αθήνα, 5 Απριλίου: Στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας, είχε οριστεί η δίκη για βιασμό, αποπλάνηση ανηλίκου κλπ., ενός άνδρα 35-40 ετών, ο οποίος είναι προφυλακισμένος εδώ και 14 μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες φίλου του Μωβ, η δίκη αναβλήθηκε λόγω αποχής των δικηγόρων, και ορίστηκε για την 1η Ιουνίου 2016, οριακά πριν αποφυλακιστεί με το 18μηνο ο κατηγορούμενος. Ελπίζουμε τότε να εκδικαστεί η υπόθεση.

Ο φίλος που μας έδωσε τις πληροφορίες, παρακολούθησε τυχαίως την υπόθεση γιατί βρισκόταν εκεί για άλλη δίκη, αναφέρει ότι οι συγγενείς του θύματος και η μικρούλα, ξυλοφόρτωσαν τον κατηγορούμενο.

Καταλήγει στην ενημέρωσή του, ο φίλος μας: Παρά τις γνωστές επιφυλάξεις μας για το θεσμό της οικογένειας και τις φυλετικές θεωρίες, θαύμασα και την οικογένεια και την φυλή και ιδιαίτερα τη μικρή, μα τόσο μικρή, βιασθείσα.

Σκότωσε τη γυναίκα του με 16 μαχαιριές μπροστά στο Αττικό Νοσοκομείο

Αθήνα, 7 Απριλίου. Ο 56χρονος σύζυγος ακολούθησε τη γυναίκα του στο Νοσοκομείο, όπου είχε πάει για να επισκεφθεί κάποιο πρόσωπο. Όταν έφθασε εκεί της ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητό του για να φύγουν μαζί. Η γυναίκα αρνήθηκε, και ο καβγάς “κατέληξε σε τραγωδία”, όπως μας ενημερώνει η εφημερίδα lifo. H γυναίκα νοσηλεύθηκε για λίγο, αλλά εξέπνευσε. Ο φονιάς συνελήφθη.

Και η ιδεολογική διαχείριση συνεχίζεται, με τον τίτλο της Iefimerida: Εγκλημα πάθους έξω από το «Αττικόν» -Σκότωσε τη γυναίκα του με 16 μαχαιριές στο στήθος.

Τραγωδία ή πάθος, λοιπόν, ή βία κατά των γυναικών;

Συστηματική ασέλγεια εις βάρος 11χρονης από “πατριό”

Θεσσαλονίκη, 9 Απριλίου. Συνελήφθη 37χρονος άνδρας, για συστηματική ασέλγεια εναντίον 11χρονου τότε κοριτσιού, κατά τα έτη 2012-13. Ο άνδρας αυτός συγκατοικούσε με τη μητέρα του κοριτσιού, και ασελγούσε όταν εκείνη έλειπε στη δουλειά. Μάλιστα, είχε φέρει και τον κατά 3 χρόνια μικρότερο αδελφό του να ασελγήσει στο κοριτσάκι, που τότε ήταν 11 ετών.

Η μητέρα δεν είχε καταλάβει τίποτα, απ’ ότι φαίνεται από δημοσιεύματα, αλλά θορυβήθηκε όταν το παιδί παρουσίασε συμπτώματα κατάθλιψης. Ζήτησε τη βοήθεια παιδοψυχολόγου, ο οποίος κατάφερε να ανακαλύψει τις αιτίες.

Το θέμα προχώρησε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το οποίο εντόπισε τους δράστες με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στον ανακριτή στις 8-4-2016.

Σίσσυ Βωβού