Οι Φρίκες της εβδομάδας – Νο 2- Υποθέσεις έμφυλης βίας

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Τη στήλη αυτή με θέματα έμφυλης βίας εγκαινιάσαμε στις 10 Απριλίου, και αναφέραμε ότι θα εμφανίζεται κάθε Παρασκευή, για να παραθέτουμε συγκεντρωτικά τα περιστατικά κάθε εβδομάδας. Είχαμε πει ότι θα την παραλείπαμε στην περίπτωση που κάποια εβδομάδα, όπως έγινε την προηγούμενη, δεν είχαν καταγραφεί τέτοιες δυσάρεστες και αποπνικτικές ειδήσεις.
Δυστυχώς, σήμερα έχουμε υποθέσεις από τις 18 έως τις 27 Απρλίου και τα δημοσιεύουμε Πέμπτη, λόγω των εορτών. Τα περιστατικά θα παρουσιάζουμε από το τέλος προς την αρχή.

27 Απριλίου – Κύκλωμα μαστροπίας πολυτελείας με πολλά λεφτά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα με 17 μέλη, τα οποία συνελήφθησαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, τα μέλη της οποίας εντόπιζαν, στρατολογούσαν και προήγαγαν στην πορνεία αλλοδαπές και ημεδαπές γυναίκες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού. Αναζητούνται άλλα 13 μέλη της σπείρας. Μεταξύ των συλληφθέντων και 50χρονος Έλληνας που θεωρείται αρχηγός.
Σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας και παράβαση του Κώδικα περί μετανάστευσης και των Νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.
Η σπείρα διατηρούσε πέντε γραφεία για ραντεβού, και πλήθος ιστοσελίδων που διαχειρίζονταν πέντε χειριστές, για τη στρατολόγηση πορνοπελατών. Για τα ραντεβού εργάζονταν 8 τηλεφωνήτριες σε δύο σχετικά γραφεία στην Καλλιθέα. Επίσης, η σπείρα διέθετε 25 οδηγούς που μετέφεραν τις εκδιδόμενες ή καταναγκασμένες γυναίκες σε ξενοδοχεία ή σπίτια. Η αμοιβή των γυναικών κυμαινόταν από 100 ευρώ την ώρα στην Ελλάδα, ενώ 150 ή περισσότερα σε Γαλλία και Γερμανία.
Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:11 αυτοκίνητα, 16 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 142 κινητά τηλέφωνα, 3.240 ευρώ, πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν τη λειτουργία των γραφείων και των ιστοσελίδων και έγγραφα καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πληροφορίες από ανακοινώσεις της αστυνομίας.

Προφανώς πρόκειται για μαστροπεία πολυτελείας με στοχευμένο υψηλού εισοδήματος πελατολόγιο, ενώ τα χρήματα εντοπίστηκαν κυρίως σε τράπεζες του εξωτερικού.

27 Απριλίου: Παιδόφιλος τρόφιμος στο Δαφνί αποπλανούσε ανήλικες

Για αποπλάνηση ανήλικων κοριτσιών κατηγορείται ένας 50χρονος τρόφιμος του ψυχιατρικού νοσοκομείου «Δαφνί», ο οποίος προσέγγιζε μέσω Facebook ανήλικες και κατόπιν έκλεινε ραντεβού μαζί τους.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο παιδόφιλος είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα για άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές μέσω του οποίου νοίκιαζε διαμέρισμα στο οποίο πήγαινε τα ανήλικα κορίτσια. Αποφασίσθηκε η προφυλάκισή του και θα οδηγηθεί στις φυλακές της Τρίπολης.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μιας μητέρας στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, για υπόθεση του 2013.
Χρησιμοποιούσε ηλεκτρονικά μέσα για να φωτογραφίζει και να βιντεοσκοπεί τις νεαρές σε κάποιες στάσεις, και μετά τις εκβίαζε.
Από αστυνομικούς της υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στους υπολογιστές. Επίσης, ταυτοποιήθηκε ότι ο ίδιος είναι διαχειριστής των προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και του ιστολογίου, στα οποία είχε αναρτήσει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και του λογαριασμού άμεσης επικοινωνίας, από τα οποία δημοσίευε και διαμοίραζε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

23 Απριλίου: Αστυνομικός κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 47χρονος αστυνομικός που συνελήφθη σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με την επιβαρυντική περίπτωση τέλεσης της πράξης από οικείο.
Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Πηγή: Left.gr

19 Aπριλίου: Συνελήφθη 55χρονος κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης στη Θεσσαλονίκη

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, σε βάρος του 55χρονου Έλληνα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Αθηνών για αποπλάνηση παιδιού που δεν συμπλήρωσε το 12ο έτος της ηλικίας του, κατ’ εξακολούθηση, και βιασμό κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που φαίνεται ότι συνέβησαν το 2012 στην Αθήνα.
Κατά πληροφορίες, πρόκειται για οδηγό ταξί, ενώ ο συλληφθείς κρατείται στο τμήμα Ασφαλείας Νεάπολης. Της σύλληψής του προηγήθηκε έλεγχος αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στο ταξί, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε περιοχή του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Όπως έγινε γνωστό, το θύμα είναι γεννημένο το 2004, δηλαδή ήταν μόλις 8 ετών κατά την τέλεση των παραπάνω αδικημάτων. Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, οι πράξεις διαπράχθηκαν σε σπίτι, όπου το διάστημα εκείνο ζούσε ο 55χρονος μαζί με ένα ακόμη άτομο και τη μητέρα της ανήλικης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο ανακριτή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Πηγή: Left.gr

18 Απριλίου: Προφυλακίστηκε 51χρονος εκπαιδευτικός κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος δύο μαθητριών δημοτικού

Την προφυλάκιση του 51χρονου εκπαιδευτικού που κατηγορείται για ασέλγεια σε δύο μαθήτριες του δημοτικού σχολείου όπου δίδασκε, εννέα και έντεκα χρονών αντίστοιχα, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κέρκυρας.
Ο 51χρονος δάσκαλος είχε οδηγηθεί μετά τις 9.30 το πρωί, στον ανακριτή Κέρκυρας και έπειτα από επτά ώρες απολογίας διετάχθη η προφυλάκισή του.
«Η στέρηση της ελευθερίας είναι η μεγαλύτερη ποινή που μπορεί να υποβληθεί στη χώρα μας σε ένα πολίτη. Δεν έχει αξία το μέγεθός του χρόνου της στέρησης της ελευθερίας, όσο η ίδια η στέρησή της. Όμως τραγικότερο όλων, αποτελεί η κατάχρηση της εξουσίας στην ψυχή και στο συναίσθημα, στην αγνότητα και την ανιδιοτέλεια των μαθητών από το δάσκαλο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης, ενώ επεσήμανε ότι από την περασμένη Παρασκευή, ο υπουργός Παιδείας με έγγραφο που απέστειλε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Κέρκυρας τον είχε παύσει από τα καθήκοντά του εκπαιδευτικού.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του 51χρονου δασκάλου, τον βαρύνει με τις κατηγορίες της «αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Left.gr