Οι Φρίκες της εβδομάδας – υποθέσεις έμφυλης βίας στην Ελλάδα – Νούμερο 4

Επιμέλεια: Σίσσυ Βωβού

Η στήλη αφορά τις υποθέσεις έμφυλης βίας από την Ελλάδα, τις οποίες θέλουμε να παρουσιάζουμε κάθε εβδομάδα, για να μην παρουσιάζει Το Μωβ καταθλιπτική εικόνα με καθημερινές αναρτήσεις. Δημοσιεύουμε κάθε εβδομάδα, ή αραιότερα, όταν δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις. Παρουσιάζονται με σειρά από την πιο πρόσφατη. Στη στήλη στο εξής βάζουμε νούμερο.

 

4 Ιουνίου
Τράφικινγκ στην Μανωλάδα

Του Μάκη Νοδάρου

Την «Αμερική» ανακάλυψαν μετά από τρία χρόνια οι αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας που εντόπισαν – σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ – υπαίθριο οίκο ανοχής στο πευκοδάσος της Στροφυλιάς με εκδιδόμενες αλλοδαπές γυναίκες, αλλοδαπούς μαστροπούς και επίσης αλλοδαπούς πελάτες.
Το θέμα της πορνείας νεαρών αλλοδαπών γυναικών από ομοεθνείς τους στην περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας είχε αποκαλύψει με κάθε λεπτομέρεια στις 16/3/2013 μετά από έρευνα το www.apokalypseis.com αλλά τότε οι αστυνομικές αρχές της Ηλείας δήλωναν «έκπληκτες και ότι δεν γνωρίζουν τίποτα»
ενώ οι τοπικοί γνωστοί «παπαγάλοι» της ενημέρωσης έκαναν λόγο για υπερβολές.

Manolada29

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθησαν, στις 3-6-16 δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 40 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για μαστροπεία.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται δύο γυναίκες ομοεθνείς των δραστών, ηλικίας 41 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε πταισματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης σε υπαίθρια δασική περιοχή στο Κουνουπέλι Μανωλάδας Ηλείας, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας συνέλαβαν επ αυτοφώρω τον 40χρονο και τον 33χρονο να εξωθούν στην πορνεία και να εκδίδουν τις δύο γυναίκες, σε υπηκόους Μπανγκλαντές, έναντι χρηματικής αμοιβής.
Στον τόπο του περιστατικού συνελήφθησαν και τρεις υπήκοοι Μπανγκλαντές, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και είχαν μεταβεί εκεί για συνευρεθούν ερωτικά με τις δύο αλλοδαπές.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι μαστροποί μετέφεραν τις γυναίκες με αυτοκίνητο από την Πάτρα στην προαναφερόμενη περιοχή έχοντας ειδοποιήσει προηγουμένως τηλεφωνικώς τους «υποψήφιους πελάτες».
Οι δράστες εξέδιδαν τις γυναίκες, σε υπαίθριους δασικούς χώρους, που τους διαμόρφωναν ειδικά για το σκοπό αυτό, τις τελευταίες δέκα ημέρες τουλάχιστον, κυρίως σε αλλοδαπούς, από τις περιοχές της Μανωλάδας, έναντι του χρηματικού ποσού των δέκα ευρώ, ενώ άλλαζαν τακτικά τους χώρους συνεύρεσης, προκειμένου να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους από τις Αρχές.
Σημειώνεται ότι από την προανάκριση προέκυψε ότι η κάθε γυναίκα συνευρίσκονταν μέχρι και με είκοσι άνδρες κάθε βράδυ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

3 Ιουνίου 2016

ban-paiderastis-708

“Ο Παιδεραστής με το βανάκι”

Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 26 ετών και χρηματική ποινή ύψους 200.000 ευρώ ο 40χρονος “παιδεραστής με το βανάκι” Φίλιππος Λεβέντος ο οποίος «ψάρευε» από τις γειτονιές της Κερατέας μικρά παιδιά και αφού τους πρόσφερε γλυκά και φαγητό, τα οδηγούσε σε σπίτι στην περιοχή της Διψέλιζας.
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ομόφωνη και αφορά στο βιασμό μιας 14χρόνης και ενός 15χρόνου αλλά και την απόπειρα αποπλάνησης του 13χρόνου. Φαίνεται πως ένορκοι και δικαστές δεν έκαναν δεκτή το σκέλος της πρότασης του εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία έπρεπε να μετατραπεί το αδίκημα του βιασμού του 15χρονου στην πράξη της παρά φύσει ασέλγειας.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις ήταν συναινετικές.

2 Ιουνίου
47χρονος παρενοχλούσε ανήλικες μαθήτριες

Συνελήφθη στις 2 Ιουνίου στο Κερατσίνι 47χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για παρενόχληση 27 μαθητριών από 12 έως 15 ετών, έξω από τα σχολεία τους. Οι περισσότερες ανήλικες τον αναγνώρισαν χωρίς αμφιβολία.
Ο δράστης κινείτο με ποδήλατο, πλησίαζε τις μικρές έξω από το σχολείο τους, κυρίως πρωινές ώρες, τους έλεγε ότι γνωρίζει την οικογένειά τους και τους έπιανε κουβέντα, και στη συνέχεια προέβαινε σε πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης.
Η αστυνομία είχε καταγγελίες από διάφορες περιοχές εδώ και μήνες, και τελικά τον εντόπισε στις 2 Ιουνίου.

 

dikastiria-thessalonikis
Καταδίκη τριών νεαρών για ληστεία και βιασμό 38χρονης
Υπόθεση του Αυγούστου 2015, στη Θεσσαλονίκη

Σε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών καταδικάστηκαν τρεις νεαροί, οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενοι ότι βίασαν και λήστεψαν 38χρονη Νιγηριανή εκδιδόμενη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε πέρυσι τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη και ως δράστες συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν σε δίκη δύο Έλληνες και ένας Αρμένιος, ηλικίας από 20 έως 22 ετών. Ένας εκ των κατηγορουμένων τιμωρήθηκε επιπλέον με φυλάκιση τριών μηνών για οπλοφορία, ενώ σε όλους το δικαστήριο αναγνώρισε την ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας. Μετά την ετυμηγορία του ΜΟΔ, επέστρεψαν στις φυλακές για να εκτίσουν την ποινή τους.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 38χρονη έκανε «πιάτσα» σε περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης, όπου εμφανίστηκε ως υποψήφιος πελάτης ένας από τους κατηγορούμενους, με τον οποίο συμφώνησε να συνευρεθούν έναντι 20 ευρώ. Η γυναίκα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του και μετά από μικρή διαδρομή ο οδηγός σταμάτησε σε πάρκινγκ. Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε από το πορτ μπαγκάζ του οχήματος ο δεύτερος των κατηγορουμένων, ενώ, στη συνέχεια, οι δράστες -υπό την απειλή μαχαιριού- οδήγησαν τη γυναίκα σε ερημική περιοχή του Σέιχ Σου, όπου τη βίασαν. Στο σημείο έφτασε και ο τρίτος κατηγορούμενος, ο οποίος συμμετείχε στις ασελγείς πράξεις. Επιπλέον, οι νεαροί άρπαξαν 230 ευρώ από το θύμα. Ο εφιάλτης της τελείωσε όταν την οδήγησαν σε περιοχή των 40 Εκκλησιών, όπου την εγκατέλειψαν.
Απολογούμενοι στο δικαστήριο, οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για τις πράξεις τους.

legal_aid_appeal

Ρατσιστικό έγκλημα

Και επίσημα “ρατσιστικό έγκλημα” η επίθεση των Χρυσαυγιτών στις δύο γυναίκες από το Δέλβινο το 2011
Βλ. Μωβ για καταδίκη τους στις 17 Ιουνιου 2015
Ως ρατσιστικό έγκλημα κρίθηκε και επίσημα – με την εφαρμογή του άρθρου 81 Α του Ποινικού Κώδικα – η επίθεση ομάδας Χρυσαυγιτών υπό την καθοδήγηση του πυρηνάρχη Δράμας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Μπαντέμη σε βάρος δύο ανυποψίαστων γυναικών, ελληνικής καταγωγής από το Δέλβινο της Αλβανίας, στο Μεταξουργείο (28/10/2011). Θυμίζουμε ότι το Γ΄ Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε με βαριές ποινές τους δράστες της επίθεσης: ο Παναγιώτης Μπαντέμης, πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, και ο Alexander Steven James καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών και ο Γιώργος Φουρνάρος σε κάθειρξη 15 ετών και 6 μηνών για τις κατηγορίες της ληστείας κατά συναυτουργία και της απόπειρας ληστείας, καθώς επίσης για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Από jailgoldendawn.com

28 μαιου
Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα

Μια ακόμα γυναικοκτονία, στο χωριό Μεταμόρφωση της περιοχής Ιωαννίνων. 37χρονος άνδρας σκότωσε την 37χρονη φίλη του που ήταν διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Ο φονιάς ήταν από γειτονικό χωριό.
Αρκετά Μίντια παρουσιάζουν και αυτή την υπόθεση ως δράμα ή τραγωδία.