Προφυλακίστηκε ο παρ’ ολίγον συζυγοκτόνος – σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα

Την άφησε αιμόφυρτη στην κουζίνα του σπιτιού της ο σύζυγος, στις 11 Ιουνίου, στο χωριό Πέτρα Πρέβεζας, αφού την είχε χτυπήσει στο κεφάλι με σκεπάρνι. Τώρα η γυναίκα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Την βρήκαν αιμόφυρτη και χωρίς τις αισθήσεις της φιλικά της πρόσωπα, και φρόντισαν για τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Αν δεν είχε γίνει αυτό, θα είχε καταλήξει.

Η γυναίκα είναι 27 χρόνων, μητέρα ενός παιδιού 3 ετών. Ο 34χρονος σύζυγός της συνελήφθη σύντομα μετά το βαρύ χτύπημα. Τώρα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, και κρίθηκε προφυλακιστέος, ενώ κατά την έξοδό του από το δικαστικό μέγαρο έβριζε και έφτυσε δημοσιογράφους.

Ο υπεύθυνος γιατρός της ΜΕΘ Ευάγγελος Καρβούνης, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας της κρίνεται ακόμα κρίσιμη, ενώ προσπαθούν να την επαναφέρουν από την καταστολή.

Ο 34χρονος πριν από έναν μήνα είχε συλληφθεί για εμπλοκή σε σπείρα διαρρηκτών στο Λούρο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Περιμένουμε με αγωνία, και ξαναλέμε το σύνθημα του αργεντίνικου γυναικείου κινήματος, “ούτε μια λιγότερη”. Δυστυχώς όμως, οι γυναικοκτονίες καλά κρατούν και εδώ. Στην Αργεντινή υπάρχει κίνηση για να αφαιρεθεί η επιμέλεια των παιδιών από τους συζυγοκτόνους ή αυτούς που ασκούν βαριάς μορφής ενδοοικογενειακή βία. Επίσης, υπάρχει στο νόμο η κατηγορία “γυναικοκτονία”. Το δικό μας νομικό πλαίσιο είναι ακόμα πολύ φτωχό, ενώ λείπουν ακόμα περισσότερα στο θέμα της ευαισθητοποίησης, της ενημέρωσης και της πρόληψης.

Σ.Β.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και pamepreveza.gr