5 Μαϊου διαδήλωση κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού

Το Μωβ συμμετέχει στη σημερινή (5 Μαϊου 2019) πανευρωπαϊκή εκδήλωση κατά της ακροδεξιάς και κατά του φασισμού και ναζισμού που σηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη. Αντιστεκόμαστε στην άνοδο των ακροδεξιών αντιλήψεων και πολιτικών, και αγωνιζόμαστε ώστε στις ερχόμενες ευρωεκλογές να μην ψηφιστούν τα αντίστοιχα κόμματα, παρά το γεγονός ότι οι επίσημες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των χωρών που την απαρτίζουν, διαπερνούνται από την ιδεολογία και πολιτική των κοινωνικών διακρίσεων.

Σήμερα στην Πλατεία Δημαρχείου, Αθήνα, ξεκινώντας από τη 1 το μεσημέρι.

Η Καμπάνια “5 Μ” δημιουργήθηκε το Νοέμβριο του 2018 με τον τίτλο “Αγκαλιά των λαών” και έχει οργανώσει εκδηλώσεις και δράσεις σε κάθε χώρα της Ευρώπης, για να αντισταθούμε στην άνοδο της ακροδεξιάς “Για 1000 λόγους, με 1000 τρόπους”.

Οι γυναίκες πλειοψηφικά και προπάντων τα γυναικεία και φεμινιστικά κινήματα έχουμε αντισταθεί στην άνοδο της ακροδεξιάς από άκρου σε άκρο της γης, γιατί γνωρίζουμε το συνολικό αυταρχικό τους πρόγραμμα, αλλά και την ιδιαίτερη επίθεσή τους στα γυναικεία δικαιώματα.

Είναι γεγονός ότι πολλά ακροδεξιά κόμματα στελεχώνονται από γυναίκες, σε κάποια μάλιστα είναι και αρχηγοί, με την ιδεολογία του ρατσισμού, του σεξισμού και μισογυνισμού, της ισλαμοφοβίας.

Αντίθετα, σε όλες τις δράσεις αλληλεγγύης και τις κινητοποιήσεις οι γυναίκες είναι πλειοψηφία, όπως και στην καταψήφιση αυτών των κομμάτων στις διάφορες εκλογές.

Τόσο σε πολιτικό όσο και σε ιδεολογικό επίπεδο οι ακροδεξιές διαφοροποιούνται σαφώς από τις νεοφασιστικές οργανώσεις, οι οποίες θέλουν ξεκάθαρα να αναβιώσουν τον φασισμό ή τον ναζισμό του Μεσοπολέμου.

Οι μεταφασίστες, για να πετύχουν τον στόχο τους, παρουσιάζουν μεταλλάξεις τόσο στη γλώσσα όσο και στην πολιτική και την επικοινωνία τους. Αυτή η διαφοροποίηση δεν μας καθησυχάζει, γιατί σε τελευταία ανάλυση συναντιούνται. Γι’ αυτό και ζητούμε να καταψηφιστούν όλα τα σχετικά ψηφοδέλτια. Σημειώνουμε δε ότι το Μωβ δεν ταυτίζεται με κανένα κόμμα.

Η εγκληματική φασιστική ιδεολογία υποτιμά τις γυναίκες και υποβαθμίζει τα δικαιώματά μας. Βέβαια δεν ξεχνούμε ότι η πατριαρχία, ο σεξισμός και ο μισογυνισμός, που είναι η πιο οικουμενική και πιο διαχρονική μορφή εξουσίας, ενδημούν σε κάθε συλλογικό υποκείμενο του δημόσιου βίου, στις κρατικές και τις κοινωνικές αντιλήψεις και φυσικά διαπερνούν όλη την κοινωνία, γι’ αυτό και ο αγώνας μας είναι διαρκής, διεθνής και οικουμενικός.

Καμία ψήφος σε ακροδεξιά κόμματα στις ευρωεκλογές που έρχονται

ΤΟ ΜΩΒ – Φεμινιστική συλλογικότητα – tomov.gr

Το κείμενο αυτό θα μοιραστεί στις 5 Μαιου στη διαδήλωση

To βίντεο της καμπάνιας: