Ινδία: Νεκροί από αστυνομικά πυρά τέσσερις κατηγορούμενοι για βιασμό και φόνο

Αλιεύει και σχολιάζει η Σίσσυ Βωβού

Νεκροί από αστυνομικά πυρά και υπό συνθήκες που χαρακτηρίζονται «ύποπτες» είναι οι τέσσερις φερόμενοι δράστες του ομαδικού βιασμού και της ανθρωποκτονίας της 27χρονης κτηνιάτρου, στην πόλη Χιντεραμπάντ, στην Ινδία, τη περασμένη εβδομάδα.

Οι τέσσερις άνδρες βρίσκονταν υπό κράτηση και μεταφέρθηκαν στον τόπο του εγκλήματος την Παρασκευή. Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι υποχρεώθηκαν να τους πυροβολήσουν όταν εκείνοι επιχείρησαν να τους κλέψουν τα όπλα και να δραπετεύσουν.

Μετά την είδηση του θανάτου τους, η μητέρα του θύματος έκανε λόγο για «απονομή δικαιοσύνης», ενώ γείτονες πανηγύρισαν και χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους με ενθουσιασμό.

Ο ομαδικός βιασμός και ο θάνατος της νεαρής γυναίκας – σύνηθες φαινόμενο στην Ινδία – είχε ξεσηκώσει τις προηγούμενες μέρες θύελλα αντιδράσεων με τους οργισμένους πολίτες να καταγγέλουν την αδράνεια των αρχών σε ένα μείζον πρόβλημα της χώρας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις άνδρες είχαν απαγάγει το θύμα στις 27 Νοεμβρίου το βράδυ την ώρα που έπαιρνε το μηχανάκι της για να επιστρέψει σπίτι της. Το θύμα είχε πάρει τηλέφωνο τη μικρότερη αδελφή της για να της πει ότι είχε βλάβη το μηχανάκι της και μία ομάδα ανδρών της πρότεινε να την επιδιορθώσει. Στη συνέχεια η αδελφή της προσπάθησε να την ξαναπάρει τηλέφωνο, όμως αυτό ήταν πλέον κλειστό.

Το απανθρακωμένο πτώμα της 27χρονης εντοπίστηκε την επομένη το πρωί σε μία γέφυρα από έναν γαλατά.  «Είμαι χαρούμενη που οι τέσσερις κατηγορούμενοι σκοτώθηκαν», δήλωσε η αδελφή του θύματος σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Το περιστατικό αυτό θα αποτελέσει παράδειγμα. Ευχαριστώ την αστυνομία και τα μέσα ενημέρωσης για τη στήριξή τους».

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, 33.658 βιασμοί καταγράφηκαν στην Ινδία το 2017 – 92 την ημέρα κατά μέσο όρο. Περισσότεροι 10.000 να αφορούν ανήλικα κορίτσια.
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, BBC, Guardian

Σχόλιο: Δυστυχώς ο αριθμός των βιασμών και φόνων στην Ινδία είναι μεγάλος, αλλά αν κάνουμε την αναγωγή του πληθυσμού, θα δούμε ότι η μεγάλη αυτή χώρα είναι δυόμιση φορές η Ευρώπη των 29. Και στη δική μας Ευρώπη το φαινόμενο του βιασμού, αλλά και του βιασμού με φόνο, δυστυχώς ανθεί. Συμφωνούμε με τις γυναικείες οργανώσεις της Ινδίας που σε προηγούμενες περιπτώσεις αποτρόπαιων εγκλημάτων βίας κατά των γυναικών, δήλωσαν ότι είναι αντίθετες στη θανατική ποινή. Υποθέτουμε το ίδιο και για την προκειμένη περίπτωση. Με όλο το σεβασμό στη μητέρα και την αδελφή του θύματος. Σ.Β.