Bγήκε από τη φυλακή η Τ., που αμύνθηκε για τη ζωή της

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι η μια από τις γυναίκες που είχε υπερασπίσει τη ζωή της απέναντι στην επίθεση του “συντρόφου” της, η Τ., με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει βαριά και στη συνέχεια αυτός να χάσει τη ζωή του εξαιτίας επιπλοκών της υγείας του, βγήκε από τη φυλακή αφού εξέτισε πολύχρονη φυλάκιση. Επρόκειτο για μια περίπτωση αυτοάμυνας, η οποία όμως δεν αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο, ενώ αναγνωρίστηκαν κάποια ελαφρυντικά.

Το Μωβ ήταν από την αρχή στο πλευρό της, επίσης η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Τ. η οποία δημιουργήθηκε. Την Τ. γνωρίσαμε στον Κορυδαλλό, όπου επισκεπτόμασταν την Π.Α. η οποία είχε σκοτώσει σε κατάσταση αυτοάμυνας στην Κόρινθο, τον Ιούνιο του 2016. Δύο μήνες μετά, τον Αύγουστο, μάθαμε ότι στον Κορυδαλλό είχε έρθει μια μετανάστρια η οποία δεν είχε νομική υποστήριξη ούτε συγγενικό περιβάλλον, και μας ζητήθηκε να ενδιαφερθούμε γι’ αυτήν. Αμέσως της στείλαμε την δικηγόρο που ήδη είχαμε για την πρώτη κρατούμενη, την κ. Ιωάννα Στεντούμη, η οποία την επισκέφθηκε δύο φορές, αφιλοκερδώς.

Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Τ., η οποία ανέλαβε να την στηρίξει νομικά και ψυχολογικά, και συνέχισε το έργο της αλληλεγγύης τόσο κατά τα δύο δικαστήρια, πρωτόδικο και εφετείο, όσο και με συχνές επισκέψεις στη φυλακή. Η Συνέλευση αυτή της αλληλεγγύης λειτούργησε σε συνεργασία με την Πανελλαδική Δικτύωση για την Αυτοάμυνα, η οποία δημιουργήθηκε στο μεταξύ, με βασικό στόχο να θεσμοθετηθεί η αναγνώριση της αυτοάμυνας σε περιπτώσεις έμφυλης βίας. Και είναι σημαντικό ότι σε όλα τα δικαστήρια των δύο γυναικών, τόσο στο Ναύπλιο για την υπόθεση της Κορίνθου όσο και στην Αθήνα, για την Τ., υπήρξε μεγάλη συμμετοχή αλληλεγγύης. Περισσότερα για τη συγκεκριμένη υπόθεση εδώ:

Εκ μέρους του Μωβ η υπογράφουσα ήταν μάρτυρας υπεράσπισης και στα δύο δικαστήρια της Τ., όσο και στο πρωτόδικο της Π.Α.

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, υπάρχει ένα πάρτι αλληλεγγύης γι’ αυτήν, όπως φαίνεται από την φωτό που έχουμε αναρτήσει.