Ασυμβίβαστο σε δύο μέλη της Ν/Π Επιτροπής του σ/ν για την υποχρεωτική συνεπιμέλεια των παιδιών

Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκύψει σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια των παιδιών, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας, προτού δοθεί στη δημόσια διαβούλευση.

Συλλογικότητες, φορείς, οργανώσεις, σύλλογοι μπαμπάδων, επιστήμονες και γυναικείες οργανώσεις ξιφουλκούν για τα υπέρ και τα κατά του νομοσχεδίου έχοντας χωριστεί σε στρατόπεδα. Οι μεν φανατικοί πολέμιοι, οι δε θερμοί υποστηρικτές, με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις σχετικά με το θέμα. (αναλυτικό ρεπορτάζ στο Documento της Κυριακής).

Ωστόσο, παρατηρείται κάτι ανησυχητικό σχετικά με τη διαφάνεια της λειτουργίας της ειδικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που ιδρύθηκε για να διαμορφώσει το νομοσχέδιο και το επεξεργάζεται, της οποίας πρόεδρος είναι ο Ιωάννης Τέντες, επίτιμος Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Να επισημάνουμε ότι στην Ελλάδα το οικογενειακό δίκαιο είχε αναμορφωθεί τελευταία φορά το 1983.

Εν προκειμένω, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ που ονοματίζει τα μέλη της Επιτροπής, παρατηρείται σύγκρουση συμφερόντων καθώς δύο από τα μέλη της που διαμορφώνουν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν φαίνεται να έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν αμερόληπτα λόγω προσωπικής εμπλοκής με το θέμα.

ΠΗΓΗ: www.documentonews 9-11-20