Γυναικοκτονία στη Ρόδο – Ξεσπά η μητέρα της Τοπαλούδη – Η ποινή πρέπει να είναι ισόβια

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Ξεχειλίζει από οργή η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, που το 2018 δολοφονήθηκε στη Ρόδο από δύο άντρες. Με αφορμή τη νέα γυναικοκτονία στο νησί, αυτή της Ντόρας, η κύρια Κούλα Αρμουτίδου αναρωτήθηκε γιατί υπάρχει τόση βία και εξοργισμένη ζήτησε οι δράστες τιμωρούνται με ισόβια.

«Φτάνει να σκοτώνουν τα κορίτσια μας με τόση ευκολία, και να βιαιοπραγούν», είπε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» και πρόσθεσε: «Μου ξύνουν τις πληγές μου που δεν θα κλείσουν ποτέ, με ματώνουν, γιατί τόση βία;».

«Σαν λύση τη σκοτώνουμε»

Παράλληλα, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη τόνισε ότι τα κοινά στοιχεία στις 11 γυναικοκτονίες, που έχουν συγκλονίσει τη χώρα από την αρχή του έτους, είναι οι απαρχαιωμένες αντιλήψεις.

«Η γυναικοκτονία είναι από τα εγκλήματα που στηρίζονται σε αναχρονιστικές αντιλήψεις, όπου η γυναίκα είναι κατώτερη κι αν δεν υπακούει σαν τελευταία λύση την σκοτώνουμε», σημείωσε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι σε τέτοια εγκλήματα η ποινή πρέπει να είναι ισόβια και να μην βγαίνουν έξω οι δράστες.

«Η Ντόρα έφυγε όταν έγινε βίαιος ο δράστης»

Στην ίδια εκπομπή, η θεία της Ντόρας, Κλεοπάτρα, μίλησε για την σχέση της ανιψιάς της με τον δολοφόνο της.

Ανέφερε ότι η 32χρονη που λέγεται πως είχε σχέση με τον δολοφόνο της 9 μήνες, δεν ήταν μεγάλη, ήταν μια σχέση γνωριμίας.

«Οι δυο τους δεν κυκλοφορούσαν μαζί και δεν έμεναν μαζί. Στην ουσία, η σχέση τους ήταν τον τελευταίο 1,5 μήνα».

Παράλληλα, τόνισε ότι από την πλευρά του δολοφόνου δεν υπήρχαν δείγματα βίαιης συμπεριφοράς νωρίτερα.

«Την πρόσεχε, τις έπαιρνε λουλούδια, ήταν κύριος. Αλλά δεν ήταν σχέση αυτή, έβγαιναν βόλτα και γύριζαν. Τον τελευταίο 1,5 μήνα όταν άρχισαν οι σκηνές ζηλοτυπίας η Ντόρα έφυγε», κατέληξε.

Πηγή : https://www.in.gr/2021/09/25/greece/gynaikoktonia-sti-rodo-ksespa-mitera-tis-topaloudi-poini-prepei-na-einai-isovia/