Σκάνδαλο Έπσταιν: Ένοχη η Γκισλέιν Μάξγουελ – Βοηθούσε στην κακοποίηση ανηλίκων

Aλιεύει η Σίσσυ Βώβου

Η Βρετανίδα κοσμική Γκισλέιν Μάξγουελ (Ghislaine Maxwell) καταδικάστηκε επειδή βοήθησε να προσελκύσει έφηβες για να τις κακοποιήσει σεξουαλικά ο Τζέφρι Έπσταιν.

 Οι ένορκοι συσκέφθηκαν επί πέντε ολόκληρες ημέρες προτού πριν κηρύξουν τη Μάξγουελ ένοχη για κάθε κατηγορία εκτός από μία. Αντιμετωπίζει πολυετή φυλάκιση. Η ετυμηγορία επισφράγισε μια δίκη που διήρκεσε ένα μήνα και περιείχε μαρτυρίες για τη σεξουαλική εκμετάλλευση κοριτσιών ηλικίας μόλις 14 ετών.

 

Η ετυμηγορία που προσφέρει δικαιοσύνη για τα θύματά του με μεγάλη καθυστέρηση, αναφέρει το Bloomberg. «Ο δρόμος προς τη δικαιοσύνη ήταν πάρα πολύ μακρύς», δήλωσε ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Ντάμιαν Ουίλιαμς, του οποίου το γραφείο άσκησε δίωξη στην υπόθεση. «Αλλά, σήμερα, αποδόθηκε δικαιοσύνη. Θέλω να επαινέσω τη γενναιότητα των κοριτσιών, πλέον μεγάλων γυναικών, που βγήκαν από τις σκιές και μπήκαν στην αίθουσα του δικαστηρίου. Το θάρρος και η προθυμία τους να αντιμετωπίσουν τον κακοποιό τους κατέστησαν δυνατή αυτή την υπόθεση και το σημερινό αποτέλεσμα», είπε. 

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Μπόμπι Στάινχαιμ δήλωσε, από την πλευρά του στους δημοσιογράφους στο δικαστήριο το βράδυ της Τετάρτης, ότι θα ασκηθεί έφεση.  «Πιστεύουμε ακράδαντα στην αθωότητα της Γκισλέν », είπε. «Προφανώς είμαστε πολύ απογοητευμένοι με την ετυμηγορία. Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε για την έφεση και είμαστε βέβαιοι ότι θα δικαιωθεί», πρόσθεσε.