Καρολάιν: «Ο φόνος που ξεγέλασε τον κόσμο» ντοκιμαντέρ

Ρεπορτάζ Βέρα Σιατερλή

Βγήκε το ντοκιμαντέρ στη Βρετανία για την ζωή, την παιδική ηλικία, το γάμο, τα προβλήματα και το τpαγικό τέλος της 20χρονης Καρολάιν 9 μήνες, μετά τη δολοφονία της από τον σύζυγό της. Το πτώμα της ανακαλύφθηκε στο κρεβάτι της δίπλα στην 11 μηνών κορούλα της, έχοντας πεθάνει από ασφυξία στο ύπνο της, αφού ο σύζυγός της, ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε το έγκλημα στην αστυνομία. Το παιδί της διαπιστώθηκε ότι δεν έπαθε τίποτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο Αναγνωστόπουλος αργότερα ομολόγησε ότι έπνιξε την Κράουτς με μαξιλάρι μπροστά στο μωρό τους μετά από καυγά. Η αστυνομία τον περιέγραψε ως «ηθοποιό κορυφαίας κλάσης» αφού ο ίδιος σκηνοθέτησε τον τόπο του εγκλήματος, όντας δεμένος με χειροπέδες στο πάτωμα και κολλητική ταινία στα μάτια και το στόμα του. Η δακρύβρεχτη παρουσία του πιλότου στα κανάλια, παραπλάνησε την κοινή γνώμη, μέχρι την πλήρη ανατροπή των δεδομένων, που οδήγησε στην προφυλάκιση του.

Το ντοκιμαντέρ του βρετανικού Channel 5 που έπαιξε χθες το βράδυ Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, με τίτλο «Caroline: The Murder that Fooled the World» «Καρολάιν: Ο φόνος που ξεγέλασε τον κόσμο» εμβάθυνε στην έρευνα της δολοφονίας της Καρολάιν αφού, όπως αναφέρεται, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο.

Η Καρολάιν Κράουτς (Caroline Crouch) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ και μετακόμισε στην Ελλάδα σε ηλικία οκτώ ετών με τον Βρετανό πατέρα της, Ντέιβιντ Κράουτς και τη Φιλιππινέζα μητέρα της, Σούζαν ντελα Κουέστα. Μεγάλωσε στο νησί της Αλοννήσου. Εκεί γνωρίστηκαν με τον Έλληνα πιλότο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στην Πορτογαλία το 2019 και τον Ιούνιο του 2020 γεννήθηκε η κόρη τους.

Ο Αναγνωστόπουλος μετά από οκτώ ώρες ανάκρισης στο τμήμα ανθρωποκτονιών του αρχηγείου της αστυνομίας της Αθήνας παραδέχτηκε ότι έπνιξε την σύζυγό του, αφού η εκείνη ήθελε να τον εγκαταλείψει.

Το πρώτο διεθνές ντοκιμαντέρ για την γυναικοκτονία της Κάρολαιν, διάρκειας 90 λεπτών αποκάλυψε τα παρασκήνια και τις εγγραφές στο ημερολόγιο της Καρολάιν, που παρείχαν βασικά στοιχεία στην υπόθεση της δολοφονίας της που βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της κοντά στην Αθήνα στις11 Μαΐου 2021.

Ο δικηγόρος, του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης  ενώ το αργότερο μέχρι το τέλος του Απριλίου, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το στυγερό φονικό.

Η βρετανική ιστοσελίδα nationalworld.com έκανε μια παρουσίαση της υπόθεσης των Γλυκών Νερών που συγκλόνισε το πανελλήνιο.