Συνέντευξη Τύπου για ενδυνάμωση νεαρών γυναικών Ρομά

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Το Ινστιτούτο Prolepsis σας προσκαλεί στη Συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, και ώρα 15:00 – 16:30, για την ανακοίνωση έναρξης του έργου «Ενδυνάμωση νεαρών γυναικών Ρομά σε θέματα υγείας, πρόληψης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων: μία νέα μεθοδολογική προσέγγιση».

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Prolepsis και εταίρο το Εργαστήριο Διαπολιτισμικής Αγωγής (Ε.Δ.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Στη διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί το νέο αυτό πρόγραμμα, οι στόχοι του, καθώς και οι εκπαιδευτικές δράσεις που θα σχεδιαστούν, και οι οποίες αφορούν στην κατάλληλη προσέγγιση γυναικών Ρομά σε θέματα υγείας, πρόληψης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το έργο στοχεύει παράλληλα και στην ενδυνάμωση οργανισμών και φορέων που παρέχουν υπηρεσίες σε πληθυσμούς Ρομά στα συγκεκριμένα αντικείμενα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Ζoom. Παράλληλα, θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Ινστιτούτου Prolepsis στο YouTube.

Δηλώσεις συμμετοχής στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3tqoqaQ

Η φωτογραφία είναι από εκδήλωση αποφοίτησης από δημοτικό σχολείο, γυναικών Ρομά, στον Δενδτοπόταμο Θεσσαλονίκης,  το 2015

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: γυναίκες ρομά καθισένες μέσα σε αίθουσα, σε εκδήλωση αποφοίτησης από το δημοτικό σχολείο, το 2015, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.