ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ – Πέμπτη 26/5/2022 και ώρα 19:30 συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Είμαστε με την Γεωργία
Είμαστε με κάθε Γεωργία, με κάθε άνθρωπο που βιάζεται και στην προσπάθεια του να βρει το δίκιο του επαναθυματοποιείται.
Όσα συμβαίνουν γύρω μας, μας θέτουν μπροστά στις ευθύνες μας.
Να υπερασπιστούμε τα θύματα, να προκαλέσουμε τα ανακλαστικά όχι μόνο της κοινωνίας, αλλά κατά κύριο λόγο των αρμοδίων αρχών, όπου απευθύνονται τα θύματα για βοήθεια, των λειτουργών της Δικαιοσύνης για τήρηση των Διεθνών Συμβάσεων και της Εθνικής Νομοθεσίας, ώστε να αποδοθεί Δικαιοσύνη και να επιβληθεί δίκαιη ποινή.
Στην περίπτωση της Γεωργίας, οι αρμόδιες αρχές ολιγώρησαν για την προστασία της, δεν της παρείχαν τα αναγκαία εφόδια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις και πέρασαν τρεις μέρες για να εξεταστεί από ιατροδικαστή κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
• Ζητούμε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παρέμβει για τα θέματα δυσκαμψίας της Δικαιοσύνης και ειδικά για την Γεωργία Μπίκα, λαμβάνοντας υπόψη και την αστραπιαία αποκαθήλωση του Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Βασίλη Φλωρίδη.
• Ζητούμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να εφαρμόσει την λειτουργία one stop shop που θα συμπεριλαμβάνει ιατροδικαστικές υπηρεσίες για τα θύματα έμφυλης βίας 24ώρες το 24ωρο, και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της χώρας με βάση τα γεωγραφικά και πληθυσμιακά κριτήρια.
• Ζητούμε να αξιοποιηθούν πρωτόκολλα διάγνωσης και διαχείρισης ενδοοικογενειακής βίας, πρωτόκολλα αντιμετώπισης διεμφυλικής βίας, διαδικασίας εξέτασης θυμάτων και μαρτύρων, που έχουν εκπονηθεί από εγκεκριμένους φορείς και οργανώσεις με την συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
• Ζητούμε τη συντονισμένη λειτουργία ειδικών τμημάτων – γραφείων εντός της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.
• Ζητούμε από την Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων να πάρει θέση και να αναλάβει την ευθύνη της ως αρμόδιο όργανο παρακολούθησης της εφαρμογής της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
Σας καλούμε την Πέμπτη 26/5/2022 και ώρα 19:30 σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα
Διεκδικούμε δίκαιη αντιμετώπιση της Γεωργίας
Διεκδικούμε να αποδοθεί Δικαιοσύνη
Γυναικείες Οργανώσεις/Συλλογικότητες
Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά Της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «Η φωνή της»
Δίκτυο Γυναικών ΚΕΔΕ – KEDE women’s network
Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ)
Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece Mother’s Wings
Ομάδα Γυναικείων Δικαιωμάτων Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά
Πρωτοβουλία Γυναικών Πειραιά
Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «ΤΟ ΜΩΒ
Σύλλογος εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων «Δώρα Κατσιβαρδάκου»
Φεμινιστική Συλλογικότητα ΘΕΟΔΩΡΑ