Σχίνος: Το σπίτι που αυτοκτόνησε η 40χρονη – Όλο το χρονικό

Αλιεύει η Σίσσυ Βωβού

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο σπίτι που έμενε η οικογένεια στo Σχίνο, μετά την αυτοκτονία της 40χρονης Ουκρανής μητέρας 3 ανήλικων παιδιών. Η 40χρονη, εντοπίστηκε νεκρή από το σύζυγό της, στην τουαλέτα του σπιτιού τους. Είχε κρεμαστεί από ένα κορδόνι στο πόμολο της πόρτας και στο σπίτι επικράτησε πανικός.

Το περιστατικό, σύμφωνα με πληροφορίες, συνέβη περίπου στις 10:30. Μια γειτόνισσα που ήταν στενή φίλη της οικογένειας, άκουσε τον Ουκρανό σύντροφό της να ουρλιάζει, πήγε στο σπίτι του ζευγαριού και χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισε στις 10:48 να ειδοποιήσει τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πισίων, Δημήτρη Λάμπρου, που λόγω της ιδιότητάς του ως αναισθησιολόγος, γνωρίζει να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Πολύ γρήγορα, ο Δημήτρης Λάμπρου, έφτασε στο σπίτι του ζευγαριού στην Αρμύρα, επιχείρησε για περισσότερο από μία ώρα να της κάνει ανάνηψη, αλλά οι προσπάθειές του, δεν απέδωσαν.

Ο Δημήτρης Λάμπρου, περιέγραψε στο loutraki365.gr, το περιστατικό χαρακτηρίζοντας σε “ήρεμη κατάσταση” τον σύζυγό της που προσπαθούσε να τον βοηθήσει στις προσπάθειες που έκανε για να επαναφέρει τη γυναίκα του στη ζωή, αδυνατώντας να συνειδητοποιήσει το κακό που είχε βρει την οικογένειά του. “Μόλις μπήκα στο σπίτι, είδα τον 45χρονο να προσπαθεί μόνος του να την επαναφέρει. Του λέω, τι κάνεις; Ξέρεις; Μου απάντησε “δεν ξέρω αλλά κάνω ό,τι μπορώ”. Εκείνη την ώρα, πρόσεξα ότι η μεγάλη κόρη τους βρισκόταν λίγο πιο κει και κοίταζε τον πατέρα της να δίνει τις πρώτες βοήθειες, κλαίγοντας. Ζήτησα, αμέσως, να απομακρυνθεί το παιδί. Τα δύο μικρότερα βρίσκονταν επίσης στο σπίτι, στον κάτω όροφο της διώροφης κατοικίας. Ο 45χρονος, με βοηθούσε συνεχώς στις προσπάθειές μου να επαναφέρω τη σύζυγό του, δίνοντάς της το φιλί της ζωής. Προσπαθούσαμε επί μία ώρα και είκοσι λεπτά, το χρώμα της επανήλθε, αλλά η κοπέλα είχε «φύγει». ..

Το ζευγάρι, που πριν από 4 μήνες αποφάσισε να μείνει μόνιμα στο Σχίνο, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία, δεν είχε οικονομικά προβλήματα. Ζούσε μια ήρεμη ζωή στο διώροφο σπίτι τους στην περιοχή Αρμύρα, στο Σχίνο, μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, μαζί με τη γειτόνισσα η οποία είναι Γεωργιανής καταγωγής, πραγματοποίησαν έξοδο στην Αθήνα. Μία μόλις ημέρα μετά, συνέβη το τραγικό περιστατικό που παράλληλα αφήνει δεκάδες ερωτηματικά, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τους λόγους που οδήγησαν την 40χρονη σε αυτή την πράξη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από γείτονες, φαίνεται να προηγήθηκε καυγάς ανάμεσα στο ζευγάρι. Η 40χρονη, μπήκε στην τουαλέτα, την ώρα που ο σύζυγός της, Ουκρανικής καταγωγής και αυτός, μιλούσε στο τηλέφωνο στο μπαλκόνι. Η 40χρονη καθυστερούσε να βγει από την τουαλέτα, ο σύζυγός της, βλέποντας την ώρα να περνάει και τη γυναίκα του να μην δείχνει σημάδια ζωής, ανησύχησε, φώναξε για να δει αν όλα είναι καλά, ωστόσο δεν πήρε καμία απάντηση. Επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα της τουαλέτας, ωστόσο αρχικά δεν τα κατάφερε. Πίσω από την πόρτα, υπήρχε το άψυχο σώμα της 40χρονης. Μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να ανοίξει και ήρθε αντιμέτωπος με τη μακάβρια εικόνα.

Πλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης, για να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο πλην της αυτοκτονίας, που φαίνεται αυτή την ώρα, ως το πιθανότερο σενάριο του θανάτου της 40χρονης Ουκρανής γυναίκας.

31/10/2022

πηγή: www.loutraki365.gr