Κυριολεκτικά επιβίωσε η γυναίκα από τα Πετράλωνα

Ρεπορτάζ Σίσσυ Βωβού

Η δικη της επιβιώσασας από τα Πετράλωνα, θα ολοκληρωθεί στις 18 Νοεμβρίου, αφού σήμερα (14/11) ήταν η δεύτερη δικάσιμος. Στην πρώτη δεν είχαμε πάει για αλληλεγγύη, γιατί δεν είχαμε ενημερωθεί.

Πλήθος αλληλέγγυων από πολλές ομάδες σήμερα στη δίκη της γυναίκας που βιάστηκε και κακοποιήθηκε στα Πετράλωνα τον Ιούνιο του 2021, μεταξύ των ομάδων και μια από νεαρές Αλβανίδες.

Αναβίωσε και σήμερα στο δικαστήριο το βασανιστήριο της καθαρίστριας μέσα σε διαμέρισμα της πολυκατοικίας στην οποία εργαζόταν καθαρίζοντας τους κοινόχρηστους χώρους.

Ο κατηγορούμενος και θύτης (πιστεύουμε ότι σίγουρα θα καταδικαστεί) άρπαξε τη γυναίκα φράζοντάς της το στόμα στις 8 το πρωί, την έβαλε μέσα στο διαμέρισμα της μητέρας του η οποία απουσίαζε για δουλειά, την χτύπησε από την αρχή με γροθιές στα μάτια, ενώ την κακοποιούσε για 9 ολόκληρες ώρες βιάζοντάς την επανειλημμένα και χτυπώντας την κάθε φορά που ατιδρούσε ή αντιστεκόταν, όπως φάνηκε από τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που παρουσιάστηκαν Μια από τις κακοποιήσεις ήταν να της σφίγγει το λαιμό σε βαθμό να της κόβει την αναπνοή, κάτι που πιθανότατα θα μπορούσε να την οδηγήσει στο θάνατο, οπότε η λέξη επβιώσασα είναι ακριβής, αυτή η γυναίκα θα μπορούσε να μην ζει σήμερα.

Στις 5 το απόγευμα πήγε στην κουζίνα να φτιάξει πατάτες για να φάει, οπότε η γυναίκα άρπαξε την ευκαιρία και βγήκε στο μπαλκόνι και άρχιζε να ζητά βοήθεια, την άκουσαν οι γείτονες και κάλεσαν την αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Εισαγγελέας ήταν η Αριστοτελεία Δόγκα, που έχουμε γνωρίσει και εκτιμήσει από την δίκη της Τοπαλούδη. Πρότεινε να καταδικαστεί για όλα τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται, ενώ ανασκεύασε την επίκληση για μειωμένο ή καθόλου καταλογισμό, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία τα οποία δείχνουν το αντίθετο και επιχειρηματολοτώντας λεπτομερώς. Επίσης, επαίνεσε την αστυνομία που χρησιμοποιώντας όλα τα σύγχρονα μέσα κατάφερε να τον συλλάβει μέσα σε δύο ημέρες, έχοντας φροντίσει να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών του συνομιλιών. Αντίθετα, άφησε κάποια νύξη για το τοπικο αστυνομικό τμήμα, που όμως δεν θα μπορούσε, όπως είπε, να προχωρήσει στις ενέργειες οι οποίες έγιναν από το κεντρικό.

Να σημειώσουμε ότι ο κατηγορούμενος και θύτης είχε καταδικαστεί για βιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε 14 χρόνια φυλάκιση, βγήκε όμως λόγω καλής διαγωγής στα 5 χρόνια, με υφ’ όρων απόλυση και την υποχρέωση να δίνει το παρών στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά το μήνα, λίγους μήνες πριν επαναλάβει τα κακουργήματά του.

Η καταγγέλλουσα ήταν παρούσα με την οικογένειά της, και φαινόταν σαστισμένη και πολυτραυματισμένη.

Αναμένουμε την επόμενη δικάσιμο στις 18 Νοεμβρίου, στις 11.30, επίσης στη Δέγλερη