Αγανάκτηση και αλληλεγγύη για την 12χρονη στα Σεπόλια

Πρωτοβουλία κατά των Γυναικοκτονιών

Αρκετό καιρό τώρα παρακολουθούμε με ανησυχία την εξέλιξη των ερευνών γύρω από τον παιδοβιασμό και την σεξουαλική εκμετάλλευση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

 Οι δικηγόροι υπεράσπισης,  ομάδες αλληλεγγύης, γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, υπογραμμίζουμε με κάθε τρόπο τους ελλιπείς χειρισμούς από μέρους των αρχών, την επαναθυματοποίηση του θύματος κατά την  διαδικασία των καταθέσεών της, καθώς και την μεθόδευση συγκάλυψης της υπόθεσης.

Δεν φθάνει που η αρμόδια υφυπουργός έδωσε το ακριβές στίγμα της διαμονής της, το μικρό κορίτσι και το αδερφάκι της, πέρα από τα ψυχολογικά τραύματα έχουν να αντιμετωπίσουν και πράξεις εκφοβισμού, κατατρομοκράτησης, με τελευταία την επίθεση με μαχαίρι.

Από την προφυλάκιση της μητέρας  με ελλιπή στοιχεία, τις διαρκείς-βασανιστικές- καταθέσεις, μέχρι την αδιαφορία των αστυνομικών αρχών και την εγκατάλειψη της οικογένειας από το κράτος, φαίνεται ότι επιχειρείται συγκάλυψη της υπόθεσης, κάτι που γεννά σοβαρές υποψίες, σε συνδυασμό με τις απειλές του βασικού υπόδικου ότι θα αποκαλύψει ονόματα πολιτικών που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι φόβοι μας είναι μεγάλοι και για την εξέλιξη της υπόθεσης, για τον εντοπισμό των εμπλεκομένων η μη, αλλά και για την προστασία της ζωής  της 12χρονης.

Μεγαλώνουν ακόμα περισσότερο από την προκλητική αδράνεια της πολιτείας και των κρατικών αρχών για την περιφρούρησή  της και την προστασία της ζωής της.

Πόσο μάλλον που αρκετά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο αναφέρονται σε κοινά στοιχεία με την υπόθεση της Ηλιούπολης, όπου ο θύτης κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά και στην εμπλοκή της Greek Mafia.

Εύλογα σκεφτόμαστε ότι κάποιοι/ες μεγαλόσχημοι,ες κρύβονται πίσω από την υπόθεση και χρειάζεται χρόνος για να καλυφθούν τα ίχνη τους.

Έστω και καθυστερημένα ο ΄Αρειος Πάγος επενέβη μέσω της αντιεισαγγελέως και ζήτησε από την εισαγγελία της περιοχής όπου διαμένει η 12χρονη με τα άτομα που έχουν αναλάβει την επιμέλειά της, την προστασία του παιδιού.

Εμείς από μεριάς μας μαζί με τις ομάδες αλληλεγγύης υψώνουμε ασπίδα προστασίας για το παιδί, διεκδικούμε την αμέριστη και απαραίτητη αρωγή της πολιτείας και την εξιχνίαση του κυκλώματος μαστροπείας.

Καλούμε σε συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης που έχει οργανωθεί για την Παρασκευή 7 Απριλίου και ώρα 18:00 στο κέντρο της Αθήνας, Σταδίου 29, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Δελτίο Τύπου της 5-4-23

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Στην εικόνα παριστάται η διαμαρτυρία για τους 213 άντρες που βρέθηκαν στο κινητό της μικρής, όπως τα δημοσίευσε η αστυνομία.