Το 6ο Φεμινιστικό Camping του ΜΩΒ 1-3 Σεπτεμβρίου 2023 στο Σούνιο!

Το Μωβ οργανώνει απόδραση στις αρχές του Σεπτέμβρη 2023 (Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3), στο κάμπινγκ Βάκχος (Bacchus Camping), στο Σούνιο Αττικής.
Το Camping Βάκχος βρίσκεται δίπλα στην πανέμορφη παραλία του Ασημάκη στο Σούνιο. Σε κοντινή απόσταση, μια πανέμορφη αμμώδης παραλία μας περιμένει. Διαθέτει τροχόσπιτα, σκηνές που ενοικιάζονται και φυσικά χώρο για σκηνές που μπορούμε να φέρουμε μόνες μας.
Το τριήμερο αυτό θα κάνουμε και εκδηλώσεις, δηλαδή συζητήσεις για ζητήματα με φεμινιστικό ενδιαφέρον και προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ. Όσο για το φαγητό, θα υπάρχουν και βίγκαν επιλογές.
Κάθε μια ή κάθε παρέα μπορεί να κλείσει όσες μέρες επιθυμεί από αυτές που αναγράφουμε. Το σάιτ του κάμπινγκ στο Σούνιο: https://campingbacchus.gr/el/ και οι τιμές που θα έχουμε ως Μωβ θα είναι μειωμένες. Για συμμετοχές μπορείτε να μας γράφετε στο Facebook ή το Instagram.

Το κάμπιγνκ βρίσκεται σε απόσταση μίας ώρας περίπου από την Αθήνα με το αυτοκίνητο, ενώ είναι προσβάσιμο και με το ΚΤΕΛ Αττικής, που σταματάει ακριβώς μπροστά στο κάμπιγνκ.

Τοποθεσία στον χάρτη: https://goo.gl/maps/NbUh7oU23mZHKRCu7

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ-ΠΡΟΒΟΛΩΝ:
Παρασκευή 1/9/2023, 19:30
Συζήτηση: Φεμινιστικό κίνημα στην Ελλάδα: Συνοπτική ιστορική αναδρομή των τελευταίων δεκαετιών. Παρουσίαση: Κατερίνα Σπύρου.
Δράσεις του ΜΩΒ. Παρουσίαση: Αλεξία Τσούνη.
Φεμινιστική αλληλεγγύη. Βιωματική ομιλία πρόσφατα αποφυλακισμένης γυναίκας.
Παρασκευή 1/9/2023, 22:00
Προβολές ταινιών μικρού μήκους:
«Η ζωή μας είναι σουγιάδες», βίντεο αφήγηση της Λίλιαν Παπαδημητρίου, ποίημα της Κατερίνα Γώγου. Παραγωγή 2023, διάρκεια 2,5 λεπτά.
«Φρόσω», της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ Κυριακοπούλου και του Μιχάλη Τιγκιρίδη. Παραγωγή 2020, διάρκεια 11 λεπτά. Σύνοψη: Η Φρόσω, μια νεαρή γυναίκα που ζει στην Ελληνική επαρχεία τη δεκαετία του 1950, βλέπει τη ζωή της να την προσπερνά, αφήνοντας την πίσω. Η καθημερινή της ρουτίνα καλύπτεται από μια εσωτερική κραυγή για βοήθεια! Οι προσδοκίες της γίνονται ένα φίδι που καταπίνει τον ειρηνικό συμβιβασμό για χάρη της ομορφιάς του αγώνα, να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Trailer: https://youtu.be/7-SstlbXzxc/
«So what?», της Δήμητρας Μαργαριτίδου, παρουσία της πρωταγωνίστριας Νάγιας Αθανασοπούλου. Παραγωγή 2020, διάρκεια 34 λεπτά. Σύνοψη: Η εικοσάχρονη Νάγια κυκλοφορεί παντού με την φωτογραφική της μηχανή, προσπαθώντας να απαθανατίσει τις ομορφιές του κόσμου γύρω της καθώς η όρασή της σταδιακά μειώνεται. Σε ηλικία 3,5 ετών παθαίνει εγκεφαλικό. Πλέον τα αντιμετωπίζει όλα με χιούμορ και οι εκατοντάδες επισκέψεις της στα νοσοκομεία αποτελούν μια ευχάριστη εκδρομή για αυτήν. Δεκάδες εγχειρήσεις, προσωρινή απώλεια ακοής, σπασμένα κόκκαλα, αλλεργικά σοκ, μαστίτιδα… so what?
Σάββατο 2/9/2023, 11:00
Εργαστήριο: Οικοφεμινισμός.
Οικοφεμινιστικές δράσεις στην Ελλάδα. Παρουσίαση: Αναστασία Γκολιομύτη.
Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Παρουσίαση: Εμμανουέλα Τερζοπούλου.
Μια οικοφεμινιστική οπτική για την τροφή και την ιδιοκτησία. Παρουσίαση: Βέρα Σιατερλή.
Σάββατο 2/9/2023, 15:30
Εργαστήριο φωτογραφίας για μικρά και μεγάλα παιδιά: οι 5 τρόποι με θέμα “σωσίβιο”. Διοργάνωση: FemArtAct. Εμψυχωτής: Ευάγγελος Βλαχάκης.
Σάββατο 2/9/2023, 19:30
Συζήτηση: Πολιτικές συντηρικοποίησης – Υπουργείο Οικογένειας. Συντονισμός: Γεωργία Πετράκη.
Το νεοσύστατο υπουργείο Οικογένειας. Τι είναι η οικογένεια και τι είναι το Υπουργείο αυτό; Παρουσίαση: Σίσσυ Βωβού.
Η μετάλλαξη των Υπουργείων Ισότητας σε Υπουργείο Οικογένειας σε άλλες χώρες. Παρουσίαση: Στέλλα Σάμου.
Παρέμβαση: Μαρία Στρατηγάκη.
Σάββατο 2/9/2023, 22:00
Προβολές ταινιών μικρού μήκους:
«Ισόβια», βίντεο ποίημα της Σίσσυς Δουτσίου. Παραγωγή 2023, διάρκεια 6 λεπτά.
«Πορφυρή λεμονιά» του Δημήτρη Άντζους και της Καλλιόπης Βίλλυς Κωτούλα. Παραγωγή 2022, διάρκεια 13 λεπτά. Σύνοψη: Η Λεμονιά θέλει να ξεφύγει, από την δύναμη βίας που παραβιάζει το δικαίωμά της στη ζωή, καθώς και το δικαίωμα της να απολαμβάνει τη ζωή χωρίς διακρίσεις. Και απαιτεί ένα τέλος σε μια κατάσταση που υπονομεύει τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Trailer: https://vimeo.com/690061891/
«Girlhood», της Βάνιας Τέρνερ και της Μαρίας Σιδηροπούλου. Παραγωγή 2021, διάρκεια 30 λεπτά. Σύνοψη: Η Χριστίνα, μοιράζεται το δωμάτιο με τον αδερφό της, βοηθάει τη μητέρα της στις δουλειές του σπιτιού και ονειρεύεται την ανεξαρτησία της. Η Βέρα, νιώθει άβολα μέσα στο σώμα της και ζητά αποδοχή, παλεύει με τα στερεότυπα που της επιβάλλουν οι άλλοι για την εξωτερική της εμφάνιση, ενώ παράλληλα φαντασιώνεται έναν κόσμο πιο συμπεριληπτικό. Η Νεφέλη δεν κάνει παρέα με αγόρια, ανακαλύπτει το φεμινισμό και βρίσκει διέξοδο στο διάβασμα και στα social media. Μέσα από αυτή την ιστορία ενηλικίωσης, βλέπουμε οικείες εικόνες εφήβων που βιώνουν διατροφικές διαταραχές και σεξισμό, ενώ προσπαθούν να μάθουν να αγαπούν τον εαυτό τους. Έχοντας κολλημένα τα πρόσωπά τους σε μια οθόνη, βρίσκουν καταφύγιο η μία στην άλλη και περιμένουν να τελειώσουν το σχολείο. Trailer: https://youtu.be/ntO9n_3g6BM/
Κυριακή 3/9/2023, 11:00
Εργαστήριο: Ο κατακερματισμός του γυναικείου σώματος. Συντονισμός: Αλέκα Μακρή.
Πορνογραφία – επιπτώσεις – έκθεση κατά την εφηβική ηλικία. Παρουσίαση: Mάρι Βαφία.
Η μήτρα ως “δωρο” και ως “εμπόρευμα” στην υποβοηθούμενη κύηση: Παρένθετη Μητρότητα και Μεταμόσχευση Μητρας. Παρουσίαση: Στέλλα Σάμου.