Ζήτησε συγγνώμη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας για το φιλί στο στόμα σε παίκτρια της Εθνικής Ισπανίας

Αλιεύει η Αλεξία Τσούνη

Ο Luis Rubiales έκανε μια απαράδεκτη δήλωση μετά τον σάλο για το φιλί στο στόμα στην Jennifer Hermozo αλλά τα «μάζεψε» σήμερα ζητώντας συγνώμη.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το φιλί στο στόμα που έδωσε ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Luis Rubiales στην παίκτρια της εθνικής Ισπανίας, Jennifer Hermoso, κατά την απονομή των μεταλλίων για την κατάκτηση του Μουντιάλ Γυναικών.

Ήδη από χθες, Κυριακή, τα σχόλια στα social media ήταν καταπέλτης για τον Rubiales.
Η ίδια η παίκτρια δήλωσε αρχικά ότι «δεν της άρεσε» αλλά σήμερα επιχείρησε να «κατευνάσει» τις αντιδράσεις λέγοντας στο EFE, όπως αναμεταδίδει το ESPN, ότι «το φιλί δεν ήταν τίποτα σπουδαίο» και «ήταν πάνω στον ενθουσιασμό».

«Ήταν αμοιβαίο, αυθόρμητο από την τεράστια χαρά μας για την κατάκτηση του τρόπαιου. Η σχέση μου με τον πρόεδρο είναι εξαιρετική» είπε χαρακτηριστικά η Hermoso.

Rubiales: Από το «ας αγνοήσουμε τους ηλίθιους» στο «απολογούμαι»

Ο Luis Rubiales σε δηλώσεις του μετά την απονομή, δήλωσε στο COPE ότι «ήταν ένα φιλί μεταξύ δύο φίλων που πανηγύριζαν και ότι όσοι το είδαν διαφορετικά είναι “ηλίθιοι”.
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ωστόσο, ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, επιχείρησε να ανασκευάσει τα περί ηλιθίων και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

«Ήμουν λάθος, το παραδέχομαι. Δεν είχα κακή πρόθεση, ήταν πάνω στον ενθουσιασμό της στιγμής. Εκείνη την ώρα φάνηκε φυσικό αλλά δημιουργήθηκε αναστάτωση και πρέπει να ζητήσω συγγνώμη, να μάθω από αυτό και να καταλάβω ότι όταν είσαι πρόεδρος, πρέπει να είσαι πιο προσεκτικός» δήλωσε ο Rubiales.

«Μορφή σεξουαλικής βίας» – Πυρά από την Ισπανίδα υπουργό Ισότητας

«Είναι μια μορφή σεξουαλικής βίας που οι γυναίκες υφίστανται καθημερινά. Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι το φιλί χωρίς συγκατάθεση είναι κάτι που “απλά συμβαίνει”» κατακεραύνωσε τον Rubiales η Ισπανίδα υπουργός Ισότητας, Irene Montero, σύμφωνα με το BBC.

Και ο υπουργός αθλητισμού της χώρας, Miquel Iceta, έκανε λόγο για «απαράδεκτη» πράξη και κάλεσε τον Rubiales να δώσει εξηγήσεις.

Το φίλι του Rubiales στην Hermoso επικρίθηκε έντονα στα social media και το hashtag «παραιτήσου τώρα» έγινε trend στο X της Ισπανίας.

ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/2023/08/21/sports/zitise-syggnomi-o-proedros-tis-omospondias-gia-fili-sto-stoma-se-paiktria-tis-ethnikis-ispanias/?fbclid=IwAR1dAu6AN-11NXCSKp5KWmZuN6Zrq5UQ5QbFawWuVos_LwI8nsYahfdo2ek

Περιγραφή φωτογραφίας για άτομα με οπτική αναπηρία: Η εικόνα δείχνει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να φιλά στο στόμα την αθλήτρια