Πυροβολήστε τον πορνοπελατη, όχι τον Κουτσούμπα

Γράφει η Σίσσυ Βωβού

Δεν είπε και κάτι ανήκουστο ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπας, ότι πολλές φοιτήτριες καταφεύγουν στην πορνεία για να συμπληρώσουν τα εισοδήματά τους για να συνεχίσουν τις σπουδές τους, ή να συμπληρώσουν τα δάνειά τους που δεν φτάνουν με την αυξανόμενη ακρίβεια της ζωής και των ενοικίων. Μπορεί να ήταν άτυχη η έκφραση, αλλά είχε μια αλήθεια που κανένας άλλος δεν ξεστόμισε.

Γιατί δεν ξεχνάμε ότι σε πολλές χώρες, ιδιαίτερα στη Βρεταία, υπάρχουν βαρβάτα δίδακτρα, στη δημόσια αλλά όχι δωρεάν εκπαίδευση, περίπου 1000 λίρες το μήνα, και πολλοί (ντόπιοι) φοιτητές και φοιτήτριες παίρνουν δάνεια για να σπουδάσουν τα οποία αποπληρώνουν μέχρι την ηλικία των περασμένων 40 χρόνων τους.

Έφερε μάλιστα, όπως είδαμε ο κ. Κουτσούμπας και φωτογραφίες από διαφημίσεις που καλούσαν τις φοιτήτριες στην εκπόρνευση για να εξασφαλίσουν το απαραίτητο εισόδημα. Κι εγώ μπορώ να σας φέρω άπειρες διαφημίσεις με ανάλογο περιεχόμενο, όπου οι “μεσάζοντες” (πάλαι ποτέ μαστροποί) διαφημίζουν την πραμάτεια και κάνουν τους συνδέσμους, με το αζημίωτο.

Να πούμε ακόμα ότι στην πορνεία δεν είναι λίγα και τα αγόρια, οι φοιτητές, που εκδίδονται, ή που ασκούν περιφερειακές της εκπόρνευσης λειτουργίες, όπως τηλεφωνικά κέντρα, στριπ τιζ, δημιουργία βίντεο και παρόμοια.

Στην εποχή του μαγικού διαδικτύου τίποτα δεν είναι δύσκολο, ούτε τα ραντεβού, ούτε η ανεύρεση πελατών, ούτε η εύρεση νεανικής σάρκας από τους πορνοπελάτες, και η αστυνομία τι να πρωτοκάνει μέσα σ’ έναν ωκεανό συνδέσεων; Τι κι αν είναι παράνομη η πορνεία σε πολλές χώρες, με το διαδίκτυο ικανοποιείται η μεσαία και ατομική εκπόρνευση και οι διώξεις είναι λίγες συγκριτικά με το μέγεθος του φαινομένου.

Τελικά, το θέμα είναι ταξικό και πατριαρχικό. Ναι μεν τα εκδιδόμενα πρόσωπα είναι στην πλειοψηφία τους γυναίκες, με ή χωρις μαστροπό, όμως οι πελάτες είναι στην σχεδόν ολότητά τους άντρες. Αυτό διαφεύγει του κ. Κουτσούμπα όταν λέει για τις φοιτήτριες, και ξεχνά ότι υπάρχει και μεγάλο κομμάτι φοιτητών, όπως διαβάζουμε στα διάφορα δημοσιεύματα και έρευνες.

Ας βάλουμε δυο λέξεις στο ψαχτήρι, prostitution και students, και θα μας βγουν χιλιάδες δημοσιεύματα για να μελετήσουμε λίγο το φαινόμενο.

Καταραμένη φτώχια, λοιπόν, καταραμένη πατριαρχία, καταραμένος πορνοπελάτης αλλά όχι καταραμένος Κουτσούμπας.