Τζέσυ Παπουτσή, ηθοποιός

Συντάσσει η Βέρα Σιατερλή

Η γνωστή και αγαπημένη ηθοποιός Τζέσυ Παπουτσή «έφυγε» από τη ζωή, την Κυριακή 1η  Ιουλίου 2018 στις 6.20 το απόγευμα στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 62 μέρες καθώς είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της το 2014 είχε εξομολογηθεί στην εκπομπή «JOY» του ΣΚΑΪ:

«Είχα ένα μηνιγγίωμα στο κεφάλι, έξι εκατοστά. Έπιασα ένα εξόγκωμα στο κεφάλι μου και λέω “θα είναι από περούκα”… Πήγα έκανα εξετάσεις και μου λέει ο γιατρός “αποκλείεται να είναι δικές σου!», γιατί δεν είχα κανένα σύμπτωμα. Ο γιατρός μου είπε να πάω στο Newcastle στην Αγγλία».

Η Τζέσυ Παπουτσή εξήγησε γιατί δεν έμαθε κανείς για το πρόβλημά της: «Δεν μαθεύτηκε, γιατί δεν ήθελα εγώ. Συνέβη πριν δύο–τρία χρόνια. Τώρα το λέω γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη ιατρική. Πήγα έξω και δεν το ήξερε κανείς, μόνο η μάνα μου και η οικογένειά μου. Δεν ήθελα ο κόσμος να αναστατωθεί. Για δεκατέσσερις μέρες έκανα τις εγχειρήσεις και γύρισα. Όπως πήγα, έτσι ήρθα».

Η ηθοποιός είχε αφηγηθεί με το χαρακτηριστικό της χιούμορ όλο αυτό που βίωσε τονίζοντας: «Πιστεύω ότι η ώρα του κάθε ανθρώπου είναι προκαθορισμένη».

Η Τσέσυ Παπουτσή γεννήθηκε στην Αθήνα.  Έπαιξε στον κινηματογράφο και στο θέατρο Για 20 και παραπάνω χρόνια δούλεψε στο Εθνικό Θέατρο ενώ τα χρόνια της στη θεατρική σκηνή ξεπερνούν τα 37,(είχε διατελέσει επί χρόνια και στο  Ελεύθερο Θέατρο), ενώ έγινε γνωστή και αγαπήθηκε από το κοινό μέσα από δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές στις οποίες είχε χαρακτηριστικούς ρόλους.

Μεταξύ άλλων, στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Safe Sex, 7 θανάσιμες πεθερές, Εμείς κι εμείς, Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη κ.ά.

Στον κινηματογράφο έπαιξε στις ταινίες του Βασίλη Βαφέα, Ανατολική Περιφέρεια (1979), Ρεπό (1982), στο «Safe Sex» των Ρέππα – Παπαθανασίου (1999), στο «Βίτσια γυναικών» του Νίκου Ζερβού (2000), «Ροζ ολοταχώς» του Δημήτρη Γιαζουτζάκη (2001).

Η Τζέσυ Παπουτσή το 1980 είχε παντρευτεί με τον Θάνο Καληώρα με τον οποίο  απέκτησαν ένα γιο. Ο γιος τους, Γιώργος Καληώρας είναι σκηνοθέτης.

Θάνος Καληώρας- Τσέσυ Παπουτσή 

Ο Θάνος Καληώρας είχε δηλώσει το 2016 στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: Γνωριστήκαμε στο Εθνικό. Εκεί παντρευτήκαμε, εκεί κάναμε το παιδί μας… Μετά από δέκα χρόνια χωρίσαμε… Είναι δύσκολο πράγμα, γιατί η Τζέσυ είναι ένας πολύ αγαπητός άνθρωπος, δοτικός άνθρωπος, μου προσέφερε πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου, τα αγάπησα όπως αγάπησε κι αυτή τα δικά μου… Από εκεί και πέρα τελείωσε όλο αυτό το πράγμα, καλώς ή κακώς τελείωσε. Υπήρξε ένα πολύ μικρό διάστημα απομόνωσης του ενός από τον άλλον. Εγώ δεν έφυγα ποτέ από το παιδί μου. Αγόρασα ένα σπίτι που ήταν 200 μέτρα από το σπίτι της Τζέσυς και είχα το παιδί μου σχεδόν κάθε μέρα στο σπίτι. Τα μετέπειτα χρόνια έχουμε αυτή την καταπληκτική σχέση. Στη γιορτή μου μαζί βγήκαμε και φάγαμε, εγώ με την κοπέλα μου, η Τζέσυ με τον άντρα της και το παιδί. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να έχουμε μια σχέση έχθρας και μίσους. Είναι τόσο καλός άνθρωπος, αγαπάει τόσο πολύ την κοπέλα που είμαστε μαζί»!

Τα τελευταία χρόνια, η Τζέσυ Παπουτσή είχε σύντροφο της ζωής της, τον Γιάννη Μανιό, με τον οποίο γνωρίζονταν από το 1995 και τον οποίο παντρεύτηκε στα Σκόπια τον Ιούνιο του 2008.

Γιάννης Μανιός-Τζέσυ Παπουτσή

Πηγές: newsbomb.gr, efsyn.gr, star.gr